Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βολές Βενιζέλου κατά ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Βολές Βενιζέλου κατά ΝΔ και ΔΗΜΑΡ

Θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως τόνισε στην κεντρική εισήγησή του στη εν εξελίξει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήμτος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η επιτυχία της κυβέρνησης μπορεί να διασφαλιστεί εάν εφαρμοστούν αυτά τα οποία λέει το κόμμα και πως χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. «Δεν ανεχόμαστε μια ανιστόρητη, κουτοπόνηρη και άδικη κατανομή του κόστους και του οφέλους σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και της χώρας» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που είχαν τηρήσει ΝΔ και ΔΗΜΑΡ επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Λουκά Παπαδήμου.

Αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί και αυτό ως θέμα στη σύσκεψη της Δευτέρας, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη δημόσια διαφωνία» σχετικά με την πορεία του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι «η συζήτηση για το νομοσχέδιο δημιουργεί κακή εικόνα που αδικεί την κυβέρνηση και το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της». Τόνισε εξάλλου ότι εξαιτίας της «πολύμηνης καθυστέρησης», το ΠΑΣΟΚ «αναγκάστηκε» να καταθέσει την πρόταση νόμου για να καλύψει το κενό και να πιέσει την κυβέρνηση. Αναφερθείς στη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτες, αλαζονικές τοποθετήσεις που προκαταλαμβάνουν τη Βουλή». Υποστήριξε ακόμη ότι πίσω από την τεχνητή πόλωση καλύπτεται η Χρυσή Αυγή ως αντιμνημονιακή δύναμη.

Απαντώντας στις διαφοροποιήσεις παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία χαρακτήρισε «απελεύθερα» και που με τις τοποθετήσεις τους, όπως είπε, τροφοδοτούν σενάρια περί ευρωπαϊκού κόμματος του Αντώνη Σαμαρά και αναδεικνύουν τη ΔΗΜΑΡ ως κεντρικό πόλο της κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει τον «μουτζούρη» της παράταξης «για να το παίζουν κάποιοι μάγκες». Ζήτησε δε λίγο σεβασμό εκ μέρους τους προς την παράταξη που τους ανέδειξε, «άλλους με εμβρυουλκό και άλλους με αλεξίπτωτο». Σημείωσε δε ότι «δεν θα σηκώσουμε το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου, ούτε κανενός άλλου».

News247.gr 25-5-13