Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LAFARGE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα, 11 Ιουνίου 2013,  στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων  Τσιμέντων  Χαλκίδας, μπροστά από το κτίριο  των κεντρικών γραφείων της Lafarge στην Παιανία Αττικής

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕτην αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων που πραγματοποιεί η Lafarge.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕτην κερδοσκοπική απόφαση της Lafarge να χαρακτηρίσει ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εργοστάσιο ως μη βιώσιμο προκειμένου να  δικαιολογήσει την παύση λειτουργίας του και τις ομαδικές απολύσεις ώστε απαλλαγμένη από το υπάρχον προσωπικό, από συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα να το επαναλειτουργήσει στο μέλλον ανενόχλητη  και ίσως με  «νέα δραστηριότητα».

Την ασέβεια και τον εκβιασμό της προς τους θεσμούς προς τους  οποίους προσέφυγε κι επειδή δεν της ενέκριναν την ομαδική απόλυση 229 εργαζομένων, μιας και δεν προσκόμισε κανένα οικονομικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η μη βιωσιμότητα του εργοστασίου,  να  πραγματοποιεί τις απολύσεις  κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπόμενου ορίου 5% ανά μήνα.

ΚΑΛΟΥΜΕτον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαρά τον Υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα τον Υπουργό ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη οι οποίοι στις 17 Δεκεμβρίου 2012 συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Lafarge, να μας ενημερώσουν αν ισχύουν οι δηλώσεις τους ότι οι πολυεθνικές δεσμεύτηκαν στη διεύρυνση των επενδύσεων τους ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μιας και η Lafarge τους διαψεύδει στην πράξη.

ΖΗΤΑΜΕαπό την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, την Αντιπολίτευση, τους βουλευτές της Εύβοιας την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα προς την πολυεθνική Lafarge να σταματήσει το κερδοσκοπικό της παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕότι το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας είναι ένα εργοστάσιο βιώσιμο, σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό που πρέπει να μείνει ζωντανό και το οποίο με τη δραστηριότητά του από το 1926 έχει συμβάλει  στην ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Αν ωστόσο η Lafarge συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι μη βιώσιμο, θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να διερευνήσει σοβαρά την πιθανότητα ανάληψης της λειτουργίας του από άλλον φορέα.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕότι θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

ΟΙ   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ &  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Π.Ο.Ε.Μ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΓΕΤ  ΒΟΛΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΓΕΤ  ΜΗΛΑΚΙΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΓΕΤ  Κ.Δ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΠΑΤΡΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΥΨ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΨΗΣΤΩΝ-ΜΥΛΩΝΑΔΩΝ

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΛΑΡΚΟ

ΙΝΤΕΡΚΕΜ

ΣΕΛΜΑΝ

ΛΙΜΕΝΟΣ  ΣΕΛΜΑΝ

ΝΕΟΣΕΤ

ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ(πρώην Τσαούσογλου)

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ  ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΑΝAΓΝΩΣΤΑΚΗΣ  ΔΗΜ.  -  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜ.ΑΡ.

ΖΕΜΠΙΛΗΣ  ΘΑΝ.  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΡΟΣΠΟΡΗΣ  ΒΑΣ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΔΑΜ  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΑΛΗΝΟΣ  ΣΠ.  Γ.Γ.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΚΑΡΙΟΥ  ΣΤ.  ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΟΥΠΗΣ Ν.  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΜΕ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΜΕ  INTRACOM

ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ(Αθήνας)  ΒΙΟΜΕ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ