Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στις επάλξεις οι 2.656 εργαζόμενοι- Απειλούνται με αυτόφωρο- Νέα συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή

Στις επάλξεις οι 2.656 εργαζόμενοι- Απειλούνται με αυτόφωρο- Νέα συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή

Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω .

Στον "αέρα" παραμένουν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, παρά το γεγονός πως από χθες στις 23:15 τη νύχτα, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

 Η έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης μεταδίδεται μέσω του ert.gr, ενώ οι εκπομπές του ραδιοφώνου αναμεταδίδονται από τους περιφερειακούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι αρνούνται να αποχωρήσουν από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής κι ας τους έχει ενημερώσει η αστυνομία πως θεωρούνται καταληψίες και αν δεν φύγουν, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

 Τα ξημερώματα απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι από το κτίριο της Μουρούζη και της Κατεχάκη. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, τους ενημέρωσαν ότι όσοι συλλαμβάνονται δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στο νέο φορέα.

 Χιλιάδες κόσμου έμεινε έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα.

 Οι εργαζόμενοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο για νέα συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ στις 18:00 διοργανώνεται μεγάλη συναυλία.

Στις 10:30 το πρωί, η απεργιακή επιτροπή θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.

 Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να καταθέσουν αγωγή κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, για την προσβλητική, όπως τη χαρακτηρίζουν, δήλωσή του.

 Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Η απόφαση να κλείσει η ΕΡΤ ήταν ένας τρόπος, πέρα από τη μνημονιακή δέσμευση για 2.000 απολύσεις μέχρι τέλος Ιουνίου, να στείλει η κυβέρνηση μήνυμα πως δε θα διστάσει να συγκρουστεί ακόμη και με τους δημοσιογράφους.  

Η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ θεωρείται επίσης μήνυμα από το Μαξίμου πως ξεκινά η εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 

Αυτό που κεντρίζει τώρα το ενδιαφέρον είναι τι θα κάνουν τα δυο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και κυρίως οι βουλευτές τους.

Επίκαιρα 12-6-2013