Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τρόικα σε Μητσοτάκη: Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι – Ξεκινήστε τις απολύσεις από το δικό σας υπουργείο

Τρόικα σε Μητσοτάκη: Αυτά μας τα είπαν κι άλλοι – Ξεκινήστε τις απολύσεις από το δικό σας υπουργείο

Με το...καλημέρα ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό πρόσωπο του κλιμακίου της Τρόικας καθώς εμφανίστηκαν ιδιαιτέρως επιθετικοί στις διαπραγματεύσεις.

Οι τροϊκανοί ζητούσαν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εδώ και τώρα ενώ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο ραντεβού άρχισε να τους παρουσιάζει τις θέσεις του για την κινηνικότητα τον διέκοψαν και αμφισβήτησαν ευθέως τις προθέσεις του.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»

Ματίας Μορς: «Μας τα έχουν πει και άλλοι υπουργοί αυτά πριν από εσάς»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε την κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα».

Πόλ Τόμσεν: Αν είστε αποφασισμένοι όπως λέτε να εφαρμόσετε την κινητικότητα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το υπουργείο σας και να θέσετε πρώτους σε διαθεσιμότητα τους 50 υπαλλήλους που έχετε χαρακτηρίσει ως πλεονάζοντες στις υπηρεσίες που διοικείτε».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα στην σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού τάχθηκε κατά του προγράμματος της διαθεσιμότητας.

Πόλ Τόμσεν: «Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι με την κατάργηση της διευθύνσεων ή οργανικών διευθύνσεων θέσεων οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές θα πρέπει να απολύονται αμέσως. Γιατί λοιπόν χρειάζεται να τους θέσετε σε διαθεσιμότητα»;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλουμε να τους αξιολογήσουμε, γιατί υπάρχουν και προσοντούχοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες που πρόκειται να καταργηθούν».

Αντώνης Σαμαράς: Μην συγκρίνετε τα πράγματα με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις. Ο νέος υπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές».

Πόλ Τόμσεν: «Θα έπρεπε να μην δουλεύουν στο δημόσιο, όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές. Γιατί να θεωρήσουμε ότι θα απολυθούν αφού δεν θα έπρεπε καν να εργάζονται σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες».


Πηγή: iefimerida.gr