Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Απεργία σωματείων ΑΓΕΤ 10-7-2013

Απεργία σωματείων ΑΓΕΤ 10-7-2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προς τα Σωματεία Μέλη μας

Συνάδελφοι-σσες. 

            Η Ομοσπονδία Τσιμέντων Ελλάδος, καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα, την διοικητική βαρβαρότητα που συνεχίζει να επιδεικνύει η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (μέλος του πολυεθνικού ομίλου Lafarge) εις βάρος των εργαζομένων της.

            Η πρόσφατη αναίτια και καταχρηστική απόλυση των δύο συναδέλφων μας από το εργοστάσιο παραγωγής  τσιμέντου στον Βόλο, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των αυθαιρεσιών της ΑΓΕΤ.     

Η διοίκηση της εταιρίας αγνοώντας παντελώς το σωματείο των εργαζομένων και καταλύοντας μονομερώς την εργασιακή ειρήνη που η ίδια ευαγγελίζεται…, προέβη με το πρόσχημα της επανεκκίνησης του «προγράμματος οικειοθελών αποχωρήσεων με κίνητρα», στην απόλυση των δύο συναδέλφων μας που αρνήθηκαν να «απολυθούν οικειοθελώς και με κίνητρα».

            Η εκβιαστική αυτή πράξη της, θεωρείται από το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου αναίτια και εκβιαστική, που έχει ως μοναδικό σκοπό να εισάγει στις εργασιακές σχέσεις μέσω της τρομοκρατίας και της μεσαιωνικής υποταγής, «εξωραϊσμένες» συνθήκες εργασίας της πρωτοβιομηχανικής εποχής…!

            Η Ομοσπονδία στηρίζει την σημερινή (10-07-2013) 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει και υλοποιούν όλα  τα σωματεία του ομίλου ΑΓΕΤ.

            ΖΗΤΑΜΕ  από την διοίκηση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, την άμεση ανάκληση των δύο απολύσεων. Δεν θα επιτρέψουμε ο φόβος και η τρομοκρατία να περάσει στους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία και την Ομοσπονδία, έτσι ώστε να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ.  ΓΕΩΡΓΙΟΣ