Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ Τα "αρπακτικά" κερδίζουν στην Ελλάδα των ευκαιριών!

Τα "αρπακτικά" κερδίζουν στην Ελλάδα των ευκαιριών!

Κατηγορίες για πολυεκατομμυριούχους κερδοσκόπους οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι διόγκωσαν ή και δημιούργησαν την ελληνική κρίση εκτοξεύουν οι Financial Times .

Υπό τον τίτλο "Τα hedge funds κερδίζουν στην Ελλάδα των ευκαιριών" οι FT φιλοξενούν ένα κείμενο- καταπέλτη για τους διεθνείς κερδοσκόπους... 

«Η Ελλάδα των 1,4 εκατομμυρίων ανέργων φαίνεται να εξελίσσεται σε χώρα ευκαιριών για τους «εξερευνητές» του χρηματοοικονομικού κόσμου» αναφέρει άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Με αφορμή τις επαφές της ελληνικής αποστολής με επικεφαλής γνωστών hedge funds στη Νέα Υόρκη, οι FT επισημαίνουν πως τα hedge funds -που κάποτε κατηγορήθηκαν για την επιδείνωση ή ακόμη και τη γένεση της ελληνικής κρίσης χρέους μέσω της κερδοσκοπίας στα ελληνικά ομόλογα- αναδεικνύονται πλέον στους πιο φιλόδοξους και πιο σημαντικούς παίκτες της ελληνικής αγοράς.  

«Έχουμε παρατηρήσει μια εισροή ρευστότητας τελευταία, με πρωταγωνιστή τις επενδυτικές τράπεζες που φέρνουν τα hedge funds και τους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών σε roadshows της Ελλάδας», λέει ο επικεφαλής ελληνικών μετοχών της Exotix.

 «Όταν ιδρύσαμε το fund μας που εστιάζει σε ελληνικές μετοχές ένα χρόνο πριν όλοι γελούσαν μαζί μας», λέει ο Αχιλλέας Ρίσβας της Dromeus Capital. «Τώρα θέλουν να επενδύσουν σε εμάς».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη της Ελλάδας και στις συναντήσεις που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με επιχειρηματίες, όπως ο Jamie Dimon της JPMorgan αλλά και τον John Paulson.

«Ο κίνδυνος για την Ελλάδα υπάρχει ακόμη»

Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρονται και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες και αναφέρονται στις πρόσφατες δηλώσεις του John Paulson περί επενδύσεων τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ωστόσο το δημοσίευμα τονίζει ότι ο κίνδυνος παραμένει υψηλός καθώς τα ελληνικά ομόλογα υπέστησαν μεγάλη πτώση στις τιμές τους το καλοκαίρι, ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αβεβαιότητα για το μέλλον των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Το δημοσίευμα κλείνει, τονίζοντας πως «η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση είναι κρίσιμο δομικό στοιχείο της προθυμίας των περισσότερων hedge funds να τοποθετηθούν στη χώρα, υποστηρίζει σε ιδιωτική συζήτηση επικεφαλής ενός εξ αυτών. Το φλερτ του κ. Σαμαρά με τα hedge funds μπορεί να είναι ασυνήθιστο, δεν είναι όμως αδικαιολόγητο».

Επίκαιρα 11-10-13