Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Τους απέλυσε ως "πλεονάζοντες" και έδωσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία - Έργα και ημέρες στον ΟΓΑ

Τους απέλυσε ως "πλεονάζοντες" και έδωσε το έργο σε ιδιωτική εταιρεία - Έργα και ημέρες στον ΟΓΑ

Σοβαρές καταγγελίες κάνει το πανελλαδικό σωματείο εργαζομένων στον ΟΓΑ, που αναφέρει ότι:

"Μετά τη διαθεσιμότητα (απόλυση) 15 συναδέλφων μας ως πλεονάζον προσωπικό
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση του ΟΓΑ, η οποία

- Λίγες ημέρες μετά το χαρακτηρισμό ως πλεονάζοντα και τη διαθεσιμότητα (απόλυση) συναδέλφου μας με ειδικότητα ΥΕ Νυχτοφυλάκων, αποφάσισε την ανάθεση της νυχτερινής φύλαξης του κεντρικού κτηρίου του ΟΓΑ σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης.

- Αφού έθεσε σε διαθεσιμότητα (απόλυση) συνάδελφο με ειδικότητα ΥΕ Κλητήρων, και προκειμένου να καλύψει την πραγματική ανάγκη για εργασίες που αυτός επιτελούσε, εκδίδει αποφάσεις παράλληλης απασχόλησης συναδέλφων με
ειδικότητα ΔΕ Διοικητικών Υπαλλήλων, απομακρύνοντάς τους, έστω και παροδικά, από τα κύρια καθήκοντά τους.

- Συστρατεύτηκε ενσυνείδητα στην κυβερνητική πολιτική για ουσιαστική κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, με δούρειο ίππο την πρόσληψη προσωπικού με μισθούς πείνας και συμβάσεις 5 μηνών. Οι προσλήψεις αυτές δρομολογούνται άμεσα αυτήν την περίοδο, οπότε η αναμενόμενη λήξη των συμβάσεων τοποθετείται στο Μάιο, συμπίπτοντας, όλως τυχαίως, με την προεκλογική περίοδο των διπλών, ίσως και τριπλών, εκλογών. Φαίνεται ξεκάθαρα, έτσι, τι είδους "μεταρρύθμιση" και "αναμόρφωση" του κράτους προωθούν, φέρνοντας στο μυαλό μας τη γνωστή παροιμία με το γερασμένο λύκο και το μαλλί του. Αποδεικνύουν ακριβώς πώς εννοούν την "κατάργηση" του πελατειακού κράτους.
Συμβασιούχε, άνεργε,
το δικαίωμά σου στην εργασία γίνεται για άλλη μια φορά αντικείμενο εκμετάλλευσης για ψηφοθηρικούς λόγους. Συμπτωματικά η σύμβασή σου λήγει παραμονές εκλογών.

Πόσο βολικό για την συγκυβέρνηση της υποκρισίας. Οι απολύσεις-διαθεσιμότητες των συναδέλφων μας μοναδικό σκοπό έχουν να εκμεταλλευτούν την ψήφο σου για να δώσεις στην συγκυβέρνηση που μας χρεοκόπησε λίγες ανάσες ζωής ακόμα. Μην πέφτεις στην παγίδα. Εμείς θα βροντοφωνάξουμε για μια ακόμη φορά αυτό που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τα παραπάνω: Πλεονάζον προσωπικό ο ΟΓΑ δεν είχε ποτέ!
Αντίθετα, χρειαζόμαστε ενίσχυση με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, που θα
αμείβεται με αξιοπρεπείς μισθούς".


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΣΕ- ΟΓΑ


ertopen.com