Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εργατική Τσικνοπέμπτη στη Χαλκίδα

Εργατική Τσικνοπέμπτη στη Χαλκίδα

Ανοικτό κάλεσμα για γλέντι ενάντια στην κρίση απηύθυναν οι εργαζόμενοι και απολυμένοι των Τσιμέντων Χαλκίδας σε συναδέλφους τους από όλα τα εργοστάσια της Χαλκίδας, την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στη Χαλκίδα.

Χώρος συγκέντρωσης το πάρκινγκ Σαλονικιού, πίσω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας, μέρος στο οποίο έχει μεταφερθεί και το ενημερωτικό περίπτερο των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας.

Από πολύ νωρίς, γύρω στις 18:00 περίπου, τα κάρβουνα πήραν φωτιά και οι ψήστες Αντώνης Λουτσοστάθης, Θανάσης Δημητρός, Γιάννης Πάττας και Αλέκος Αλμαλιώτης, έβαλαν όλη την τέχνη και τη μαεστρία τους για να απολαύσει ο κόσμος καλοψημένα σουβλάκια.

Όταν άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος ο τραγουδιστής και απολυμένος του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδας Μιχάλης Ακριώτης, μαζί με τον εργαζόμενο των Τσιμέντων Χαλκίδας Κώστα Αργύρη άρχισαν το τραγούδι. Το ρεπερτόριο τους είχε χορευτικά τραγούδια ενώ το κρασί έρεε άφθονο και τα σουβλάκια μόλις είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Ηλίας Κούκουρας, ερωτώμενος για τις μετέπειτα ενέργειες των εργαζομένων απέναντι στη Lafarge αρκέστηκε να δηλώσει: "Συνεχίζουμε τον αγώνα για ν’  ακυρωθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το Τσιμεντάδικο".

Στη συνέχεια  ένα νεανικό συγκρότημα από τη Χαλκίδα αποτελούμενο από τους Χριστίνα-Αλίκη Δεληβοριά, τραγουδίστρια, Γιάννη Καλαμάρα, κιθάρα και τραγούδι, Δημήτρη Ιωάννου, κιθάρα και Δημήτρη Αντωνιάδη κρουστά, προσέφερε στο κοινό μια βραδιά γεμάτη ροκ τραγούδια.

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν και εργαζόμενοι και άνεργοι από τα εργοστάσια Σέλμαν, Ιντερκέμ, πρώην Τσαούσογλου, ο Λεωνίδας Γκότσης, Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ευβοίας, ο Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, ο Θανάσης Δεμερούτης, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Σέλμαν, ο Θανάσης Γιαπλές, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Ιντερκέμ, ο Δημήτρης Αναγνώστου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας και πολλοί άλλοι.

Φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν σταματάνε να το βάζουν κάτω, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, βρίσκοντας τρόπους να περνάνε καλά ενωμένοι, συνεχίζοντας τον αγώνα τους και δίνοντας ηχηρά μηνύματα απέναντι στις διοικήσεις των εταιρειών.

eviaportal.gr