Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Συμπαράσταση από τους εργαζόμενους της Intracom

Συμπαράσταση από τους εργαζόμενους της Intracom

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ  INTRACOM

Παιανία,  Παρασκευή 21.03.2014

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ –

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ 12:00-13:00 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΗ

Συνάδελφοι / -ισες

Στις 26 του Μάρτη οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στον όμιλο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με τη συμπλήρωση 1 χρόνου από τότε που η ιδιοκτήτρια LAFARGEανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφ. Μαρκοπούλου, έξω από το συγκρότημα Α (στο Α7 στεγάζονται τα γραφεία της LAFARGE).

Από τους πάνω από 230 εργαζομένους στο εργοστάσιο, έχουν απολυθεί σταδιακά (με το μηνιαίο όριο του 5%)  οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι κι οι απολύσεις συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από τότε σε διαρκή κινητοποίηση για να ξανανοίξει το εργοστάσιο και να επανέλθουν στις δουλειές τους, περιφρουρούν δε συνεχώς το χώρο του εργοστασίου από κάθε τυχόν προσπάθεια για να αφαιρεθούν εγκαταστάσεις και υλικά. Σημειώνεται ότι στο εργοστάσιο είχαν τα τελευταία χρόνια γίνει επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό πάνω από 30 εκατ. ευρώ και θεωρείται το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα.

Η  πολυεθνική εργοδοσία (η LAFARGE είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική τσιμέντου παγκόσμια) επιδιώκει να φορτώσει στους εργαζόμενους τα βάρη της μεγάλης   πτώσης του τζίρου στο εσωτερικό της χώρας λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και ύφεσης, κλείνοντας το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι – αγωνιζόμενοι μαζί με τους απολυμένους συναδέλφους τους σαν μια γροθιά, έχουν ξανά πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το συγκρότημα Α, συγκεκριμένα στις 11 και 27 Ιουνίου 2013, οπότε το σωματείο μας και πολλοί συνάδελφοι εκ των ενόντων συμπαραστάθηκαν στους συγκεντρωμένους. Σημειώνουμε ότι το απόγευμα της 11 Ιουνίου έπεσε και το «μαύρο» στην ΕΡΤ, στον αγώνα δε των 2700 σχεδόν απολυμένων της συμπαραστάθηκαν οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας μεταβαίνοντας μαζικά και διαδηλώνοντας στις 27/6 αμέσως μετά τη συγκέντρωσή τους στην Παιανία στο ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή. Ξεσήκωσαν τον ενθουσιασμό των εκεί συγκεντρωμένων και βγήκαν ζωντανά στον αέρα στο πρόγραμμα που παρήγαν και διαχειρίζονταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, και το επανέλαβαν και τον επόμενο μήνα. Έδειξαν έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αλληλεγγύη των εργαζόμενων κι ενότητα απέναντι σε κάθε διαιρετική προσπάθεια που καταβάλει η εργοδοτική κι η κυβερνητική-μνημονιακή προπαγάνδα: στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, μόνιμοι ή «ελαστικοί», έλληνες ή μετανάστες, νέοι ή παλιοί κλπ.

Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελεί το όπλο για τους εργαζόμενους απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε. Η ίδια η επιβίωσή μας και των οικογενειών μας αλλά κι η διάσωση της παραγωγικής οικονομίας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και απαξίωσης εξαρτάται από τη συνέπεια, επιμονή και διάρκεια του αγώνα των εργαζόμενων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και απολυμένων στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, θα συμμετέχει στη συγκέντρωσή τους την Τετάρτη 26/3 (αρχίζει από τις 11:00) και θα συνδράμει με κάθε πρακτικό τρόπο που μπορεί.

Για να μπορέσουν δε να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στον όμιλο INTRACOM, το Δ.Σ. ΚΗΡΥΣΣΕΙ 1 ώρα ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-13:00 την Τετάρτη 26.3 για τους εργαζόμενους του ομίλου στην Παιανία (συγκροτήματα Α, Β, Γ, Δ) και καλεί όλους τους συναδέλφους να βρεθούν αλληλέγγυοι μαζί με τους εργαζομένους στα τσιμέντα (υπάρχει ταυτόχρονα κι αλληλέγγυα στάση εργασίας και κάλεσμα του κλάδου στη συγκέντρωση από την Ομοσπονδία Τσιμέντων). Είναι «φιλοξενούμενοί» μας στους χώρους όπου κι εκατοντάδες από μας δουλεύουμε κι ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Οι φωνές, τα ταμπούρλα, οι ροκάνες κι οι «βουβουζέλες» τους, είναι «μουσική» για τα αυτιά μας, μιλάνε για τη διεκδίκηση των δίκιων τους που είναι και δίκιο κάθε εργαζόμενου, απολυμένου, άνεργου.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ - ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ:

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!        

ΤΟ Δ.Σ.