Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μαδρίτη: Ογκώδης «πορεία αξιοπρέπειας» ενάντια στην τρόικα

Μαδρίτη: Ογκώδης «πορεία αξιοπρέπειας» ενάντια στην τρόικα

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη για μια μαζική «πορεία για την αξιοπρέπεια» ενάντια στην ανάλγητη λιτότητα που ταλανίζει τον ισπανικό λαό.

 Διαδηλωτές από την Αστούρια, την Εξτρεμαδούρα, τη Γαλικία, την Καταλονία, τη Βαλένθια, τη Μούρθια, την Αραγονία και άλλες πόλεις και περιφέρειες της χώρας, εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών ομάδων και συνδικάτων δίνουν βροντερό παρών στους δρόμους της Μαδρίτης διαμαρτυρόμενοι για τις τροικανές πολιτικές.

Ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών έφτασαν με τα πόδια στην ισπανική πρωτεύουσα, είναι άνεργοι και σκοπεύουν να στρατοπεδεύσουν στην Μαδρίτη, μέχρι ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 Εκτός από την μεγάλη σημερινή κινητοποίηση, οι κοινωνικές ομάδες θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις ενημέρωσης και συγκεντρώσεις στις 23 του μήνα, ενώ στις 24 θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης.
 Οι ενέργειες αυτές οργανώθηκαν έπειτα από συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στο Ateneo de Madrid, όπου εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων παρουσίασαν τον «Μάρτιο της Αξιοπρέπειας» μια έκκληση προς την κοινωνία να συμμετάσχει στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας.

Ertopen.com