Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Γενική Απεργια 9 Απριλίου 2014

Γενική Απεργια 9 Απριλίου 2014

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

"Κανένας στη δουλειά, όλοι στο δρόμο" είναι το σύνθημα των συνδικάτων που διεκδικούν μεταξύ άλλων:

- Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.


- Άμεσα μέτρα στήριξης των ασφαλιστικών ταμείων.

- Διαγραφή δανείων, κανένας πλειστηριασμός, προστασία της πρώτης κατοικίας.

- Διαγραφή του χρέους.

- Κατάργηση των μνημονίων  και των δανειακών συμβάσεων

- Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημόσιων - κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων

- Προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε τράπεζες - εφορίες - πολεοδομίες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση  καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και άρα οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας έχουν κηρύξει απεργία και για αύριο Τρίτη 8 Απριλίου.

Αύριο Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς


- Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία.

- Τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, τρένα και τραμ θα κινηθούν κανονικά λόγω της επίταξης των εργαζομένων.

- Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αναμένεται να κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και στα συλλαλητήρια. Ωστόσο οριστικές αποφάσεις θα πάρουν αφού ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ των εργαζομένων.