Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Από το οκτάωρο, στις ομαδικές απολύσεις

Από το οκτάωρο, στις ομαδικές απολύσεις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886 - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

Θέμα ομαδικών απολύσεων, καθώς και επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ ανοίγει η κυβέρνηση, μια ημέρα πριν από το συμβολικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων για τις αλλαγές από τον ερχόμενο Ιούνιο στα προαναφερόμενα θέματα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε ό,τι απέμεινε από το συνδικαλίζεσθαι και τον ιστορικό νόμο 1264/82 του Απόστολου Κακλαμάνη, μέχρι και το τελευταίο προπύργιο που παρέμεινε -επί τρόικας- άθικτο: τις ομαδικές απολύσεις.

Ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου μιλώντας χθες στον Alpha 9,89 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των συγκεκριμένων αλλαγών, τονίζοντας ότι «υπάρχει υποχρέωση από τις συμφωνίες να επανεξεταστούν μερικά θέματα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και να δούμε τα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα που να έχει φτάσει σε επίπεδο νομοθέτησης».

Η ατζέντα στο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών περιλαμβάνει:

1Την αύξηση του ορίου των απολύσεων στο 10% και μέχρι 30 άτομα το μήνα (όσο προβλέπει και η σχετική κοινοτική οδηγία) στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 150 άτομα μέχρι 300 άτομα.

2 Την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 300 άτομα και άνω με ειδικά κριτήρια ανά κλάδο και δραστηριότητα της κάθε επιχείρησης.

3Τον τρόπο χρηματοδότησης του συνδικαλιστικού κινήματος όπου θα συζητηθεί το εάν πρέπει τα συνδικάτα να χρηματοδοτούνται από το κράτος ή να στηρίζονται μόνο στις εθελοντικές εισφορές των μελών τους.

4Τον τρόπο προκήρυξης των απεργιών με στόχο οι αποφάσεις για την προκήρυξή τους να λαμβάνονται με την ευρεία πλειοψηφία των εργαζομένων 50%+1 επί των εγγεγραμμένων και όχι των παρόντων.

5Την επαναφορά της ανταπεργίας (λοκ άουτ), εφόσον ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι από την απεργία θίγονται τα συμφέροντα της επιχείρησης.

6Τον κατακερματισμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων και το ενδεχόμενο ενοποιήσεών τους.

7Την αξιοπιστία των συνδικάτων

8Τον τρόπο χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών. Στο Δημόσιο δίδονται περισσότερες άδειες στους συνδικαλιστές από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα.

Το θέμα των πλαισίου των απολύσεων αποτέλεσε σημείο αιχμής στην πρόσφατη διαπραγμάτευση με την τρόικα, όπου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις για άμεση λήψη μέτρων, αλλά το θέμα -ελέω εκλογών- παραπέμφθηκε στο φθινόπωρο.

Τα παραπάνω θέματα φωτογράφισε χθες στη Βουλή ο Guy Ruder, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του κοινωνικού διαλόγου και της συμφωνίας για αυτά των κοινωνικών εταίρων. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές ότι ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων βρίσκει προσκόμματα από την κυβέρνηση, την οποία απέφυγε να ονοματίσει.

«Η καταστροφή της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πτυχές της παρούσας κατάστασης σε πάρα πολλά μέρη της Νότιας Ευρώπης και η Ελλάδα δεν είναι εξαίρεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ruder.

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 30 Απριλίου 2014