Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΟΣΠΕΡΤ: Η πρώτη δικαστική νίκη από το Ηράκλειο

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η πρώτη δικαστική νίκη από το Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, στη λεβεντογένα  Κρήτη , γράφτηκε το πρώτο νικηφόρο κεφάλαιο του δικαστικού αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι της  ΕΡΤ ενάντια στην κυβέρνηση του «μαύρου» και της συνταγματικής εκτροπής .

Πέρα από τον αγώνα ψυχής και καρδιάς που δίνουμε μαζί με τούς αλληλέγγυους και που αυτός θα φέρει την τελική νίκη, προσφύγαμε και στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το αυτονόητο: την νομιμότητα ,την προάσπιση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης έκρινε άκυρες τις απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ ,των 20 συναδέλφων του Ηρακλείου, και επιδικάζει αποδοχές υπερημερίας άμεσα εκτελεστέες, δηλαδή, από την επίδοση της απόφασης στο ελληνικό δημόσιο.

Η ελληνική δικαιοσύνη, τιμώντας το θεσμικό της ρόλο, όρθωσε ένα πρώτο ανάχωμα σε πείσμα της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που έχει σκοπό να ισοπεδώσει κάθε είδους εργασιακό δικαίωμα μέσα από τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές.

Αναμένουμε ότι και τα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας, όπου κατά χιλιάδες έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατά της αυθαίρετης και Φασιστικής κυβερνητικής απόφασης, να σταθούν επίσης στο ύψος των περιστάσεων και να μην φοβηθούν τον ψεύτη και ανεκδιήγητο Κεδίκογλου, «νεκροθάφτη » της αλήθειας και «βαστάζο» της κυβέρνησης των μνημονίων , που όταν κάνει δηλώσεις , μάλλον κάτι ..πίνει.

Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή του (που επιβεβαιώνει τον Μπαλτάκο) ότι έχει  βγει δήθεν απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας  και δεν την έλαβε υπ΄ όψιν του ο δικαστής. Δεν του είπε κανείς ότι οι απολύσεις είναι παράνομες -πανθομολογούμενο - σύμφωνα με τους νόμους και τις ευρωπαϊκές οδηγίες που δεν μπορούν να γίνουν λάστιχο σύμφωνα με τις επιθυμίες του σύγχρονου « Γκέμπελς » και ότι είναι άλλο οι απολύσεις και άλλο η λειτουργία της ΕΡΤ.

Ευχαριστούμε όλες τις ενώσεις των εργαζόμενων που έκαναν παρέμβαση στη ΔΙΚΗ- ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΤΟΥ Ε.Κ.Η. ΠΟΛΙΤΕΣ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΤΙΣ  ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΣΠΗΤ, ΤΟΥΣ  ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΥΣ  ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΜΑΣ.

       ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!!!

Δεν υποχωρούμε δεν λοξοδρομούμε

συνεχίζουμε αταλάντευτα μέχρι τη δικαίωση μας που είναι ορατή.

Όπως ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε, έτσι θα νικήσουμε.