Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Χαλκίδα: Δυναμική συγκέντρωση εργαζομένων στη δίκη για τις απολύσεις στα «Τσιμέντα Χαλκίδας»

Χαλκίδα: Δυναμική συγκέντρωση εργαζομένων στη δίκη για τις απολύσεις στα «Τσιμέντα Χαλκίδας»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η δίκη στην οποία εξετάστηκε η προσφυγή της Ένωσης Εργαζομένων «Τσιμέντων Χαλκίδας» για την ακύρωση των 117 απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η «ΑΓΕΤ - Ηρακλής», μέλος του πολυεθνικού ομίλου «LAFARGE», από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι η πολυεθνική ανακοίνωσε το Μάρτη του 2013 την παύση λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας, αφήνοντας έτσι «στον αέρα» τους 229 εργαζόμενους.

Η πολυεθνική είχε προσφύγει τότε στο ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) με αίτημα να εγκριθεί η ομαδική απόλυση των 229 εργαζομένων, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Έκτοτε, αξιοποιώντας το υπάρχον νομοθετικό «οπλοστάσιο» που έχουν εξασφαλίσει για τους καπιταλιστές διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, απολύει με ποσοστό 5% κάθε μήνα. Μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν απολυθεί συνολικά 131 εργαζόμενοι (διαβάστε περισσότερα στην ανακοίνωση του σωματείου).

Πλήθος εργαζομένων και συνδικάτων της περιοχής συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από τα δικαστήρια για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και απολυμένους του εργοστασίου. Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση είχε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ (διαβάστε τη ανακοίνωσή της στα συνημμένα) και τα σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτή, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας, εκπρόσωποι του ΜΑΣ και της ΠΑΣΕΒΕ.

Συνημμένα Αρχεία: 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

902.gr Πέμ, 25/09/2014