Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Διευθύνων σύμβουλος Lafarge - Δ.Ν.Τ.

Διευθύνων σύμβουλος Lafarge - Δ.Ν.Τ.

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών όπου αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος της πολυεθνικής LAFARGE και ιδιαίτερα οι σχέσεις του τότε διευθύνοντα σύμβουλού της στην Ελλάδα PierreDeleplanque  με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να «περάσουν» στο Μνημόνιο οι θέσεις της γαλλικής πολυεθνικής για τις επιδιωκόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, θα θέλαμε να προσθέσουμε ένα ακόμη στοιχείο από τη δική μας «γνωριμία» με τον εν λόγω κύριο προς επιβεβαίωση των όσων αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2012 και αφού πρώτα είχε σπεύσει να υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις με τα υπόλοιπα σωματεία του ομίλου, λάβαμε επιστολή  με την υπογραφή του με την οποία μας καλούσε να υπογράψουμε ΣΣΕ με μια σειρά δικά του «αιτήματα» που περιελάμβαναν περικοπές μισθών, κατάργηση επιδομάτων και μια σειρά συλλογικών ρυθμίσεων με τις οποίες επεδίωκε ουσιαστικά την κατάργηση όλων των μέχρι τότε κεκτημένων.

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου υπερψηφίζει το 2ο μνημόνιο στις ρυθμίσεις του οποίου, κατά… σατανική σύμπτωση, περιλαμβάνονται σχεδόν αυτολεξεί και τα «αιτήματα» του αξιότιμου κυρίου Deleplanque…!!! Το Dealείχε επιτευχθεί.

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σωματείο μας με αφορμή αυτήν την… σατανική σύμπτωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Δ.Σ. του σωματείου μας και εκπροσώπων της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ , στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ για το 2012.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας γνωστοποίησε στους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ τα εξής, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης  της 14ης Φεβρουαρίου 2012:

  1. Δεν αποδέχεται την υπογραφή ΣΣΕ που θα ικανοποιεί τα  «αιτήματά» της, τα οποία σημειωτέον  έχει κοινοποιήσει στο σωματείο μας από τις 25 Ιανουαρίου 2012, διότι αυτά έχουν ήδη ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου στις 12 Φεβρουαρίου 2012 με την υπερψήφιση του 2ου Μνημονίου.
  2. Το νέο μνημόνιο,  μαζί και όσοι το ψήφισαν, θα καταργηθούν στην πράξη με τους αγώνες των εργαζομένων και του Ελληνικού Λαού.
  3. Αν θέλει μπορεί να εφαρμόσει μονομερώς ότι της επιτρέπει το νέο αντισυνταγματικό τερατούργημα. Στην περίπτωση αυτή θα θεωρηθεί ότι επιζητά «πόλεμο» και θα τον έχει.

Το Δ.Σ. του σωματείου μας ζήτησε να αποσύρει η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ από τις διαπραγματεύσεις τα μνημονιακά της αιτήματα και να προσέλθει σε νέα συνάντηση, σεβόμενη τις συμβάσεις του σωματείου μας όπως ακριβώς σεβάστηκε και τις συμβάσεις των υπολοίπων σωματείων του Ομίλου της.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε 10 ημέρες.

Χαλκίδα 17-2-2012

 

Και βέβαια ο μικρός Ναπολέων της LAFARGE συνεπαρμένος από την δοτή εξουσία επί της μνημονιακής Ελληνικής Κυβέρνησης παρέμεινε άκαμπτος στις διαπραγματεύσεις και προχώρησε σε μονομερή υλοποίηση του δικού του μνημονίου πετσοκόβοντας τους μισθούς (μόνο) των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας.

Ο «θρίαμβός» του όμως δεν άργησε να εξελιχθεί στο δικό του Βατερλώ.

Τα Ελληνικά Δικαστήρια με αλλεπάλληλες αποφάσεις έχουν κρίνει όλες τις περικοπές παράνομες και μάλιστα  ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ.

Σήμερα το σωματείο μας δίνει έναν ακόμη πιο δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα για να ακυρώσει τις απολύσεις που πραγματοποίησε η LAFARGE.

Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί, με αποφάσεις του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, οι απολύσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014. Η  LAFARGE έχει ασκήσει έφεση κατ’ αυτών των αποφάσεων η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 5 Απριλίου του 2017.

Στο μεταξύ στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016 συζητήθηκαν στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και οι αγωγές για την ακυρότητα των υπολοίπων απολύσεων που έγιναν από τον Αύγουστο του 2014 έως και τον Ιούλιο του 2015. Αναμένεται η έκδοση αποφάσεων…

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

Σ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι