Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Απαντούν με καταλήψεις

Απαντούν με καταλήψεις

«Όχι» στην αποκρατικοποίηση του Οργανισμού λένε οι συνδικαλιστές, που απέκλεισαν την είσοδο του Μεγάρου και το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας. Προγραμματίζουν κοινές κινήσεις με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ

Η αιφνιδιαστική κατάληψη του Μεγάρου του ΟΤΕ, χθες το πρωί, ήταν η πρώτη απάντηση των εργαζομένων του Οργανισμού στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην Deutsche Telekom, με την οποία ξεκινά ουσιαστικά η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συγκεντρώθηκαν νωρίς χθες το πρωί αποκλείοντας την είσοδο του Μεγάρου και μην επιτρέποντας σε κανέναν να εισέλθει στο κτίριο. Στη συνέχεια, απέκλεισαν και το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις καταλήψεις υπηρεσιών πανελλαδικά, ενώ, όπως έχει ανακοινώσει, θα προχωρήσει σε τρεις 24ωρες απεργίες εντός του Ιουνίου. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ και τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ προκειμένου τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε κοινές κινήσεις.

"Ο ΟΤΕ αφελληνίζεται. Δεν αποκρατικοποιείται. Αυτή είναι η αλήθεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό έγκλημα που έγινε ποτέ", τονίζει στο "Έθνος" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Κούτρας, συμπληρώνοντας ότι "ο Οργανισμός μπορεί να αποτέλεσε "πιλότο" της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά θα αποτελέσει "πιλότο" και για τις αντιδράσεις όλων".

Μέχρι τώρα η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε τρεις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες στις 2, στις 9 και στις 15 Ιουνίου. Η τελευταία απ΄ αυτές μάλιστα θα εξαγγελθεί από κοινού με τους εργαζομένους όλων των ΔΕΚΟ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταθεί το απεργιακό κύμα σε όλη την Ελλάδα. Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 24ωρη απεργία, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία πιθανότατα στις 21 Ιουνίου.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει αυτό το Σάββατο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ στις 4 Ιουνίου θα κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Έθνος 28-5-2011