Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Όχι στην αγορά μετοχών της Lafarge

Όχι στην αγορά μετοχών της Lafarge

 

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Η πολυεθνική  LAFARGE, μέλος της οποίας είναι και η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, καλεί τους εργαζόμενους του Ομίλου να αγοράζουν μετοχές  της, προκειμένου, σύμφωνα  με μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος  Συμβούλου της κ. BrunoLafont, να «οικοδομήσουμε μαζί το μέλλον»…

Όπως τονίσαμε και στη Γενική μας Συνέλευση την 26η Μαΐου, «οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην πρόσκληση της LAFARGE  και να μην διαθέσουν ούτε ένα ευρώ για αγορά μετοχών».

Αρνούμαστε να συμβάλλουμε στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου γιατί θεωρούμε εμπαιγμό να μας αποκαλεί «μετόχους» και ταυτόχρονα να μας  ζητά, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της,  μειώσεις μισθών και κατάργηση συμβάσεων, ενώ την ίδια  στιγμή μοιράζει αυξήσεις (μπόνους) σε εκατοντάδες  μικρά-μεσαία και μεγάλα στελέχη της. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα «οράματά τους» που προβάλουν προς εμάς και την κοινωνία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ευκαιρίες για αύξηση της κερδοφορίας τους και σε καμιά περίπτωση δεν πιστέψαμε ότι έχουν καμιά σχέση με ενδιαφέρον και αγάπη προς εμάς και την Πατρίδα μας.

  • Λέμε ΟΧΙ λοιπόν σ’ αυτούς που συρρίκνωσαν από προσωπικό και παραγωγή ΟΛΑ τα Εργοστάσια του Ομίλου στην Ελλάδα. Σ’ αυτούς που αδιαφορούν  (αν δεν συμμετέχουν)  στην εισαγωγή Τσιμέντου .
  • Λέμε ΟΧΙ λοιπόν σ’ αυτούς που επί χρόνια θησαυρίζουν χωρίς να έχουν δημιουργήσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  • Λέμε ΟΧΙ λοιπόν σ’ αυτούς που εκμεταλλευόμενοι την «κρίση» πίστεψαν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται στους  Έλληνες όπως οι πρόγονοί τους  στις πρώην  αποικίες τους .

 

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ

Χαλκίδα 2-6-2011

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Κούκουρας Ηλίας                                                              Τραγουλιάς  Παναγιώτης