Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δύο 7ήμερες εκδρομές στην Κων/νούπολη

Δύο 7ήμερες εκδρομές στην Κων/νούπολη

Α) 3-7-2010 ΕΩΣ 9-7-2010      ΚΑΙ     Β) 21-8-2010 ΕΩΣ 27-8-2010

1η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΛΚΙΔΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αναχώρηση από Χαλκίδα από την περιοχή Βούρκος 06:00πμ για Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου. Μετά τις τελωνιακές διαδικασίες συνεχίζουμε για Κεσσάν, Ραιδεστό, γεύμα καθοδόν. Φτάνοντας στην Πόλη θα δούμε το Μπαλουκλί (Παναγία Βαλουκλιώτισα) Τάφοι Πατριαρχών, Πατριαρχείο, και την Παναγία Βλαχερνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα κρουαζιέρα με ιδιωτικό καραβάκι, περίπλους του Βοσπόρου βλέποντας την Αγ. Σοφία, το Μπλε Τζαμί, τα παράλια Μ.Ασίας τις κρεμαστές γέφυρες κλπ. Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την προκυμαία του Σιρκετζή  όπου θα μας περιμένει το πλοίο για να μας φέρει στις καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά της Προποντίδας. Η Πρώτη, η Αντιγόνη, η Χάλκη και η Πρίγκηπος, όλα τους φημισμένα παλιά θέρετρα του Ελληνισμού. Επίσκεψη στην Χάλκη με την Θεολογική σχολή. Επόμενη στάση η Πρίγκηπος. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσουμε το νησί. Γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο. Το πλοίο παίρνει την ρότα του γυρισμού, εικόνες και μνήμες από τα περασμένα μας συντροφεύουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Ακολουθεί επίσκεψη σε βιοτεχνία με δερμάτινα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΑΓΟΡΕΣ)

Μετά το πρωινό, ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Κλειστή Αγορά (τσαρσί) με τα 4216 καταστήματα. Εδώ θα βρείτε δερμάτινα, ασημικά, χαλιά, μπρούτζινα, και είδη λαϊκής τέχνης σε μεγάλη ποικιλία. Στην συνέχεια γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση με παραδοσιακό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, ξενάγηση. Θα δούμε τον Ιππόδρομο, το ιστορικό τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, το γνωστό Μπλε τζαμί, μια μοναδική διακόσμηση από βιτρώ και πλακάκια όπου κυριαρχεί το μπλε χρώμα. Συνεχίζουμε με την μεγαλοπρεπή Αγία Σοφία, την Εκκλησία θρύλο του ελληνισμού. Αν και έχει χάσει σήμερα τα πολύτιμα στολίδια της στέκει επιβλητική, δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις καθώς καθώς στον νου μας έρχονται σκηνές μεγαλοπρέπειας και βυζαντινής χλιδής, αυτοκρατόρων που λάμπρυναν με το όνομα τους την Ιστορία. Συνεχίζουμε με το θρυλικό ανάκτορο Τοπ Καπί, το μουσείο με τους πολύτιμους θησαυρούς που κάποτε ήταν παλάτι των Σουλτάνων. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με μουσική και χανουμάκια… Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση (12:00μμ) για τα ελληνοτουρκικά σύνορα, άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ– ΧΑΛΚΙΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Χαλκίδα…