Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Απεργία 15 Ιουνίου 2011

Απεργία 15 Ιουνίου 2011

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Στις 15 Ιουνίου με νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα και των κινητοποιήσεων γιατί το νέο μνημόνιο και τα νέα κυβερνητικά μέτρα που το συνοδεύουν συνεχίζουν την ίδια άδικη, σκληρή και αδιέξοδη οικονομική πολιτική.

Τα δεσμά του νέου μνημονίου γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά και εξοντωτικά, για εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους αλλά και για την ίδια την οικονομία και την προοπτική της χώρας.

Με το νέο πακέτο μέτρων πραγματοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών δικαιωμάτων, χωρίς να εξαλείφεται κανένας απ' του παράγοντες του χρέους και των ελλειμμάτων ενώ την ίδια ώρα βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι συνεχίζουν ανενόχλητοι το πάρτι κερδοσκοπίας και όντας στο απυρόβλητο ελέγχου, διευρύνουν τα κέρδη, τα προνόμια και την εξαγωγή του πλούτου τους.

Πακέτο με το μνημόνιο, προωθείται η εκποίηση των Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας οι οποίες στη σημερινή συγκυρία μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και οι οποίες παραδίδονται ως λεία στους τοκογλύφους δανειστές ως αντάλλαγμα του νέου πακέτου στήριξης.

Οι πλέον παραγωγικές και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του δημοσίου ξεπουλιούνται όσο-όσο και άρον-άρον για να ικανοποιηθούν οι  «αγορές» για να βρεθεί η χώρα «γυμνή» από αναπτυξιακά εργαλεία και μέσα παρέμβασης, σ' ένα τοπίο ανεξέλεγκτης δράσης ιδιωτικών μονοπωλίων!

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα πληρώσει ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ αυτή την εγκληματική επιλογή η οποία ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων ενώ ταυτόχρονα υποθηκεύει το μέλλον και τη προοπτική της χώρας.

 

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ:

·        Δεν θέλουμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας χωρίς συλλογικές συμβάσεις, έρμαια στα χέρια των εργοδοτών.

·        Δεν θέλουμε να δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο, για ένα κομμάτι ψωμί, όποιες ώρες, όποιες ημέρες, όποιους μήνες, θέλει ο εργοδότης.

·        Δεν ανεχόμαστε να επιδοτούνται με δισεκατομμύρια οι εργοδότες και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους να μην έχουν να αγοράσουν τρόφιμα, να τους κόβουν το φως, το νερό, το τηλέφωνο, να τους παίρνουν το σπίτι οι τραπεζίτες.

·        Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που είναι αίμα και ιδρώτας δικός μας και των πατεράδων μας.

·        Δεν αναγνωρίζουμε κανένα «χρέος». Το «χρέος»  είναι δημιούργημα των καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων.

 

Συνάδελφοι

Τούτη την κρίσιμη περίοδο, η συμμετοχή μας και μόνο στις απεργίες, δεν είναι ικανή από μόνη της να ανατρέψει τα σχέδια  για το ζοφερό μέλλον, της χώρας και το δικό μας, που ετοίμασαν οι τοκογλύφοι και η Κυβέρνηση  τα προωθεί για έγκριση στη Βουλή.

Όσα σχεδιάζονται δεν αφορούν τους «άλλους» αλλά ΟΛΟΥΣ εμάς, το μέλλον των παιδιών μας και της Πατρίδας μας.

Πρέπει να αφυπνιστούμε και να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ, συμμετέχοντας και στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα και η κοινωνία στους δρόμους, στις πλατείες, στα εργοστάσια.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Κούκουρας Ηλίας                                                              Τραγουλιάς  Παναγιώτης