Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 28-29 Ιουνίου

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 28-29 Ιουνίου

Στην κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη προχώρησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν πως κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: 

Κεντρικό σύνθημα και αίτημα των συνδικάτων είναι:

- Η απόκρουση – ακύρωση των αντεργατικών, αντιαναπτυξιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος – μνημόνιο Ι και ΙΙ. 

- Η απόρριψη της λιτότητας, της φτώχειας και της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.

- Η ανάσχεση και ανατροπή του κλίματος των απολύσεων και διόγκωσης της ανεργίας

- Η επιβολή του απόλυτου σεβασμού και της εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Εργατικής Νομοθεσίας και των Εργασιακών δικαιωμάτων.

- Η απόκρουση του ξεπουλήματος και της εκποίησης των Δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινωνικής ωφέλειας και δημόσιου συμφέροντος 

- Αυτή η κρίση αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας

- Να πληρώσουν οι ένοχοι και οι υπεύθυνοι του χρέους και της κρίσης

«Καμιά αυταπάτη - ούτε λεπτό χαμένο!» Με αυτά τα λόγια το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί όλους τους εργαζόμενους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της απεργίας, που πρέπει και μπορεί να δώσει «γροθιά» στο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των υπηρετών της.

Να σημάνει, λοιπόν, συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να «νεκρώσουν» τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα γραφεία, τα μαγαζιά, τα λιμάνια, να μην κινηθεί καράβι.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι μια κρίσιμη στιγμή, μια καμπή στην ταξική πάλη της χώρας μας. Αλλος δρόμος από τη λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στα μονοπώλια δεν υπάρχει. Το ΠΑΜΕ καλεί τον εργατόκοσμο να βγει σε δρόμους και πλατείες από αύριο Δευτέρα κιόλας, καταγγέλλοντας το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων και αναγκών, καλώντας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Ολοι αύριο το απόγευμα στις αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλους τους δήμους, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη και την Τετάρτη, όλοι στην απεργία, στη μάχη της περιφρούρησης το πρωί και μετά όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση κάθε λαϊκής οικογένειας, γι' αυτό και κάλεσμα αποφασιστικής συμμετοχής σ' αυτή απευθύνουν η ΟΓΕ, το ΜΑΣ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΕΕΔΥΕ, το ΣΑΣΑ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Αθήνα

  • Την Τρίτη στις 10 π.μ., στην Ομόνοια. Στις 7 μ.μ., στους Στύλους Ολυμπίου Διός.
  • Την Τετάρτη στις 10 π.μ., στην Ομόνοια.

Θεσσαλονίκη

  • Την Τρίτη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στις 7 μ.μ., στο ίδιο μέρος.
  • Την Τετάρτη στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Πειραιάς

  • Τρίτη και Τετάρτη στις 10 π.μ. στην πλατεία ΗΣΑΠ.