Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Είδε ψήφο εμπιστοσύνης και από τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Είδε ψήφο εμπιστοσύνης και από τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή: Οι διαδηλώσεις γίνονται και για ανανεωθεί η δημοκρατία

Με ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα παρομοίασε την παρουσία 300 στελεχών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Βουλιαγμένη, ο πρωθυπουργός. Στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν πατριωτικό καθήκον. «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα [...] αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί» δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή γενιά την πιο μορφωμένη που είχε ποτέ η χώρα και απέδωσε την σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, σε χρόνια κακοδιαχείριση και έλλειψη διαφανής διαχείρισης της εξουσίας.

Έκανε λόγο για ύβρη, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τη νομή της εξουσίας.

Έδωσε και την δική του ερμηνεία για τις πρόσφατες διαδηλώσεις, τονίζοντας ότι δεν γίνονται μόνο για τη λιτότητα αλλά ο κόσμος θέλει να υπάρξει ένα πιο δίκαιο και πιο υπεύθυνο σύστημα και να ανανεωθεί η δημοκρατία.

Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα κατά πόσον το πολιτικό σύστημα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τους οίκους αξιολόγησης, και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι οίκοι υποβαθμίσουν εκ νέου την Ελλάδα, θα έχουν περισσότερη επιρροή από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή είναι κάτι παραπάνω από έντονη κάτι που θα αντιληφθούν και όσοι κατευθυνθούν προς τα εκεί.

ΚΚΕ: Η Σοσιαλδημοκρατία είναι διεθνώς ένα πτώμα

Τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Αστέρα Βουλιαγμένης σχολίασε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ:

"Και μόνο το γεγονός ότι τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και της ΕΕ πανηγυρίζουν στον Αστέρα για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είναι αρκετό για να εγκαταλείψει τα κόμματά τους κάθε εργαζόμενος που τους ακολουθεί.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι διεθνώς ένα πτώμα, που έχει το θράσος να εμφανίζεται και ως ανανέωση.

Η αναφορά του Γ. Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα του παρελθόντος αποτελεί ύβρη», αφορά το λαό και τους αγώνες του και όχι τη σωρεία των αντιλαϊκών νόμων που έχουν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι' αυτή τη βαρβαρότητα ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι, ενώ για τους λαϊκούς αγώνες ντρέπονται. Αυτά είναι τα αστικά κόμματα".

enet.gr, 11:58 Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011