Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ «Αστροπελέκι για τον λαό όποια απόφαση κι αν ληφθεί στις Βρυξέλλες»

«Αστροπελέκι για τον λαό όποια απόφαση κι αν ληφθεί στις Βρυξέλλες»

 «Όποια λύση κι αν δώσουν σήμερα, να ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι θα είναι αστροπελέκι, κυριολεκτικά, για τον ελληνικό λαό, θα είναι πολύ βαρύ το τίμημα, και οι συνέπειες θα είναι μακρόχρονες» ανέφερε, σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία, νωρίτερα σήμερα, σε συγκέντρωση ναυτεργατών στο πλοίο «Φαιστός».

«Όποια λύση κι αν δώσουν, εμείς το λέμε καθαρά: είτε πουν επιμήκυνση είτε πουν ''κούρεμα'', είτε πουν επαναγορά ομολόγων, είτε πουν ότι θα φορολογήσουν τις τράπεζες και μέσα από αυτή τη φορολόγηση θα εξυγιανθεί το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ό,τι και να πουν, για τους εργαζόμενους θα είναι πολύ, πάρα πολύ βαρύ το τίμημα» επεσήμανε η κα Παπαρήγα.

«Άλλωστε, σήμερα στην Ε.Ε. δεν συζητάνε μέτρα για τους εργαζόμενους. Δεν συζητάνε μέτρα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, δεν συζητάνε για την ανακούφιση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, βλέπετε, βεβαίως έχουν τη δυνατότητα να χάσουν κι άλλα! Αυτά δεν θα τα συζητήσουν! Αυτά τα συζητούν ‘’fast-track’’, που λέει και η κυβέρνηση, σε ένα λεπτό τα έχουν ξεκαθαρίσει σε άλλα όργανα, δεν συζητούνται σε επίπεδο αρχηγών! Άλλωστε, οι εξελίξεις ήδη έχουν δρομολογηθεί» πρόσθεσε η ίδια.

Κατά τη γ.γ. του Κ.Κ.Ε., στη Σύνοδο «ο μεγάλος τσακωμός γίνεται» για την κατανομή των βαρών σε κάθε χώρα, καθώς, όπως είπε, «ο καθένας κοιτάζει να χάσει τα λιγότερα σε λιγότερο χρόνο και να εξασφαλίσει ότι από αυτά που θα χάσει, θα πάρει γρήγορα ένα αντίτιμο, για να επανεκκινήσει η κερδοφορία του κεφαλαίου».

Zougla.gr  21-7-2011