Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την Τετάρτη

Απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την Τετάρτη

Καμία πτήση από και προς την Ελλάδα, κανένα δρομολόγιο των τρένων και του προαστιακού 

Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν την Τετάρτη εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα τρένα του ΟΣΕ καθώς ο Προαστιακός, ενώ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς ελληνικό αεροδρόμιο.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην απεργία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με τετράωρη στάση εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από τις 11: 00 έως τις 15: 00 και με 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».
Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Ζητούν, επίσης, τον διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης.
Στην απεργία θα συμμετέχουν πανελλαδικά και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%».
Στην εικοσιτετράωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών.
Από τα μέσα Σεπτέμβρη η ΟΜΥΛΕ έχει γνωστοποιήσει ότι τα λιμάνια λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και δεν επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία, επισημαίνει ότι «η εργασιακή εφεδρεία οδηγεί απευθείας στην απόλυση, χωρίς τις ελάχιστες πρόνοιες της εργασιακής νομοθεσίας». Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «πανικόβλητη δεν διστάζει να παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, νόμους και κανονισμούς και οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόγνωση».
 Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του OLP, αν και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γ. Ανωμερίτης, μιλώντας στο ΔΣ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ δεν κινδυνεύουν με εργασιακή εφεδρεία ή απολύσεις.

Ματαιώνονται πτήσεις

Τη ματαίωση όλων των πτήσεων του δικτύου της την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην ΥΠΑ ανακοίνωσε η Aegean.

Η αεροπορική εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλλει προσπάθειες ώστε να προωθήσει τους επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων στις πτήσεις του δικτύου της, τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ         3-10-2011