Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Προς Δ/νση Εργοστασίου Χαλκίδας

ΑΓΕΤ – Ηρακλής

 

Κύριοι

Όπως σας αναπτύξαμε και προφορικά, οι λόγοι που επικαλεσθήκατε κατά τις συζητήσεις που είχαμε στις 30-9 και 14-10-2011 για την αναγκαιότητα αλλαγής του συμβατικού ωραρίου των εργαζομένων υπό καθεστώς 24ωρης εναλλασσόμενης βάρδιας σε πρωινή 07:00΄ - 15:00΄ Δευτέρα – Παρασκευή, προκειμένου δηλαδή αυτοί να εκπαιδευτούν σε νέες τεχνολογίες, να υπάρχει μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ ομάδων εργαζομένων και προϊσταμένων, για την καλύτερη οργάνωση της εργασίας, την εξυπηρέτηση πελατών κ.λ.π. , δεν μας έπεισαν.

Επειδή όμως δεν θα θέλαμε να φανούμε αδιάλλακτοι, σας δηλώσαμε ότι αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να έχει την συναίνεση των εργαζομένων κάτω υπό τις εξής έγγραφες προϋποθέσεις:

 

  • Επεξήγηση των λόγων που γίνεται η αλλαγή (εκπαίδευση-επικοινωνία-οργάνωση κ.λ.π)
  • Δέσμευση ότι η αλλαγή του ωραρίου δεν θα επιφέρει μισθολογικές και εργασιακές δυσμενείς μεταβολές στους εργαζόμενους.
  • Δέσμευση για την διάρκεια της αλλαγής.

 

Αντί αυτών, με έκπληξη διαβάσαμε την 17ηΟκτωβρίου 2011 ανακοίνωσή σας με την οποία, παρακάμπτοντας τη διαδικασία διαλόγου για ενδεχόμενη τροποποίηση υπό τους παραπάνω όρους των συμβάσεων εργασίας μας και επικαλούμενοι τελείως διαφορετικό λόγο από τους λόγους που συζητήσαμε, καλείτε τους εργαζόμενους, εν είδη τελεσίγραφου και χωρίς καμιά απολύτως εκ μέρους σας δέσμευση, να ακολουθήσουν από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 την απόφασή σας να τροποποιήσετε το συμβατικό ωράριο εργασίας τους, αναγράφοντας επί λέξει: «Η αναπροσαρμογή του προγράμματος εργασίας ανταποκρίνεται στις συνθήκες μειωμένης ζήτησης που προβλέπεται να εξακολουθήσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς στην αγορά που καλύπτει το εργοστάσιο».

 

Επειδή η μείωση της ζήτησης στη αγορά τσιμέντου υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, όπου δραστηριοποιούνται τα εργοστάσια άλλων εταιρειών παραγωγής τσιμέντου αλλά και τα υπόλοιπα του ομίλου της ΑΓΕΤ-Ηρακλής σε Βόλο και Αλιβέρι, και όχι αποκλειστικά και μόνο στην αγορά του εργοστάσιου της Χαλκίδας.

 

Επειδή κανένα άλλο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου, παρά τη μειωμένη ζήτηση στη χώρα μας, δεν λειτουργεί 07:00΄ - 15:00΄ Δευτέρα-Παρασκευή αλλά 365 μέρες το χρόνο σε 24ωρη βάση, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου διανομής τσιμέντου της ΑΓΕΤ-Ηρακλής στην Δραπετσώνα, το οποίο τροφοδοτείται με τσιμέντο από το Εργοστάσιο της Χαλκίδας.

 

Επειδή η άρνησή σας να δεχτείτε τις γραπτές δεσμεύσεις που προαναφέραμε μας δίνει το δικαίωμα να ανησυχούμε για το μέλλον του Εργοστασίου και των Εργαζομένων και να πιστεύουμε ότι άλλα είναι τα σχέδιά σας, αφού η επιλεκτική σας απόφαση, που ίσως αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά, μετατρέπει μια βαριά βιομηχανία «συνεχούς πυράς» σε δημόσια υπηρεσία.

 

Επειδή η αποδοχή εκ μέρους μας του λόγου για τον οποίον υποτίθεται ότι αποφασίσατε την αλλαγή στο πρόγραμμα εργασίας προοιωνίζει κι άλλες δυσμενείς εις βάρος μας και εις βάρος της ύπαρξης του Εργοστασίου επιπτώσεις, αφού εσείς έχετε την δυνατότητα να παρατείνετε «τις συνθήκες μειωμένης ζήτησης….» για το Εργοστάσιο της Χαλκίδας και μετά το τέλος του 2011, όπως προκύπτει άλλωστε και από το συμπληρωματικό πίνακα προσωπικού που καταθέσατε στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας με αρ. πρωτ. 13071 και ισχύ μέχρι 15-9-12.

 

Επειδή τέλος αρνούμαστε να μετατραπεί, και μάλιστα με την ανοχή μας, το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας σε ψιλικατζίδικο. 

 

Σας γνωστοποιούμε ότι, για όλους τους παραπάνω λόγους, η Γενική Συνέλευση των μελών μας στις 18-10-2011 αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχτεί την μεταβολή του ωραρίου και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας προς αποφυγή δημιουργίας κλίματος έντασης.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Κούκουρας Ηλίας                                                                 Τραγουλιάς Παναγιώτης