Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Έκοψε το ρεύμα στο υπ. Υγείας λόγω χρέους 3,8 εκατ.

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ: Έκοψε το ρεύμα στο υπ. Υγείας λόγω χρέους 3,8 εκατ.

Την παροχή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας έκοψαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος έκανε λόγο για διαμαρτυρία λόγω των οφειλών των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προς τη ΔΕΗ, που φθάνουν τα 140 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το υπουργείο Υγείας οφείλει στη ΔΕΗ περίπου 3,8 εκατ. ευρώ.

Ο γγ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παρόμοιες κινητοποιήσεις και σε άλλα υπουργεία. Κληθείς από τον ANT1 να σχολιάσει την ενέργεια της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναγνώρισε πως η κινητοποίηση έχει βάση, καθώς όταν ζητείται από τους «μικρούς» να πληρώσουν, θα πρέπει να είναι εντάξει στις πληρωμές τους και οι μεγάλοι καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υγείας έχει ρεύμα, καθώς λειτουργούν οι εφεδρικές γεννήτριες.

Στο μεταξύ, συνολικά τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος φθάνουν ήδη στα 856 εκατ. ευρώ και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, όπως αναφέρει η ΓΕΝΟΠ.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει εφέτος.

Η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει πρόκληση να κόβεται το ρεύμα σε ιδιώτες καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων, τη στιγμή που το Δημόσιο χρωστά... της Μιχαλούς! 

Επίκαιρα 16-11-2011