Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Νίπτει τας χείρας του» ο Βενιζέλος

«Νίπτει τας χείρας του» ο Βενιζέλος

Αποστάσεις πήρε χθες με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από το ενδεχόμενο λήψης νέων σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εξουθενωμένος από τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών και τόνισε ότι εάν χρειαστούν νέα μέτρα για τις ενδεχόμενες αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους, αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν είτε οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση είτε μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές και θα έχει νωπή και ισχυρή εντολή.

Ο υπουργός Οικονομικών με τις χθεσινές του δηλώσεις δεν θέλει να χρεωθεί προσωπικά την επιβολή νέων  μέτρων που ζητά η τρόικα και την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, αφού ο ίδιος αποτελεί το συνδετικό τους κρίκο.

Ο κ. Βενιζέλος παρόλο που δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι αυτή τη στιγμή το πρωτεύον είναι η επιτυχία των δημοσιονομικών στόχων, δεν μπορεί να αγνοήσει ότι παράλληλα «τρέχει» η κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, που ενώ ξεκινά με προβάδισμα, φαίνεται να χάνει έδαφος, λόγω της θέσης του ως υπουργός Οικονομικών.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος απέρριψε τα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, τήρησε αποστάσεις από το πρώτο πρόγραμμα δανεισμού, «βγάζοντας στη σέντρα» τον κ. Παπακωνσταντίνου και εκτίμησε ότι η συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα έχει επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Νέα Δημοκρατία, που βλέπει να μεγαλώνει η διαφορά με το δεύτερο κόμμα, δεν θέλει να συνυπογράψει τη λήψη των πρόσθετων μέτρων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

Επίκαιρα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011