Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Μηχανορραφίες στην πλάτη των εργαζομένων στα βαρέα

Μηχανορραφίες στην πλάτη των εργαζομένων στα βαρέα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΟΛΩΜΟΥ 59 ΑΘΗΝΑ Τ.Τ. 10432-ΤΗΛ. 2105233868 FAX. 2105240814
Email. Info@omtsim.gr
                                                                                                                                                                                   ΑΘΗΝΑ 4/1/12
                                                                                      Δελτίο Τύπου
                                     (Μηχανορραφίες στην πλάτη των εργαζομένων στα βαρέα)

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την με «άγνωστο» τρόπο αλλοίωση του Κανονισμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, μετά την επίσημη δημοσιοποίησή του από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τόσο στο δελτίο τύπου του Υπουργείου όσο και στη σχετική Υπουργική Απόφαση, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν, την 24-11-2011, και παραμένουν ακόμα και σήμερα αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης στο διαδίκτυο, προβλεπόταν, η υπαγωγή στην κατηγορία των ΒΑΕ, όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία. Εντούτοις, με παντελώς παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, το κείμενο του νέου Κανονισμού νοθεύτηκε, ώστε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αλλοιωμένο, εξαιρώντας από τα ΒΑΕ τους υπαλλήλους γραφείου.
Η Ομοσπονδία μας διαμαρτύρεται και εκφράζει τη βαθιά αγανάκτησή της για τις κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τέτοιες θεσμικές εκτροπές, υποκινούμενες από τα «γνωστά άγνωστα» κέντρα εξουσίας, καταδεικνύουν ότι η χώρα στην πράξη κυβερνάται όχι από το νόθο κυβερνητικό συνονθύλευμα, αλλά από εγχώρια και αλλοδαπά συμφέροντα, ξένα με τα δίκαια του τόπου.
Η Ομοσπονδία μας καλεί τον Υπουργό Εργασίας να λογοδοτήσει και να επανορθώσει τις παραπάνω παραβάσεις, διαφορετικά να παραιτηθεί, ομολογώντας την ακυβερνησία του Υπουργείου του.