Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 30.000 εντολές για διακοπή ρεύματος

30.000 εντολές για διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών
Τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχουν 30.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.

Νέες απειλές εκτοξεύει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει στο «Έθνος»: «Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κατεβάσουμε τα... σώβρακα σε όποιον πάει να κόψει το ρεύμα σε φτωχό, άνεργο και μεροκαματιάρη. Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του».
Ο κ. Φωτόπουλος προσθέτει επίσης πως και η Ένωση Τεχνικών Ελλάδας αρνείται να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών. Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ανάψει το «πράσινο φως ώστε αυτές να φύγουν στις ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διακοπή ρεύματος και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.
Οι λογαριασμοί αυτοί που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι πρώτοι που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το θέμα των 30.000 εντολών διακοπών ηλεκτροδότησης, θύμιζε σχετική δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου: «Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον πολίτη αποδεδειγμένα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ».
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του. Για παράδειγμα, σε άτομα που έχουν ανάγκη τη μηχανική υποστήριξη για τη ζωή τους. Επίσης δεν κόβεται σε όποιον διαβιεί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου όρισε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 θα μοιραστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε πέντε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.

Έθνος 14-1-2012


Καλαμάτα: ''Βάλτε λουκέτο στα ρολόγια της ΔΕΗ και μην ανοίγετε στους υπαλλήλους''!
 

Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - Το πρωί μέλη του, μπλόκαραν τη διακοπή ρεύματος σε σπίτια, που δεν πλήρωσαν το ''χαράτσι''...
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα μέλη του ΠΑΜΕ απέτρεψαν δυναμικά τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε δέκα σπίτια στην Καλαμάτα, που δεν είχαν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων. Μέχρι τώρα, συνολικά στη Μεσσηνία, είναι προς διακοπή ηλεκτροδότησης 374 κατοικίες και καταστήματα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας «οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρωνόμαστε σε αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή αγώνα και θα προσπαθήσουμε, όσο περνάει από το χέρι μας, να μπλοκάρουμε τις διακοπές ρεύματος. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους».
Στην ανακοίνωση καλούνται όσοι δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς αλλά και αυτοί που το έκαναν να είναι σε επιφυλακή, να βάλουν λουκέτο στα ρολόγια της ΔΕΗ και να μην ανοίγουν την πόρτα στα συνεργεία.
Παράλληλα, το ΠΑΜΕ εξήγγειλε κινητοποίηση την προσεχή Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στις 8:00 το πρωί και την προσεχή Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου στα διοικητικά γραφεία του ΙΚΑ, στην οδό Φιλελλήνων.

Newsit 12-1-2012