Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νταλάρα: «Είτε εθελοντική αναδιάρθρωση είτε χρεοκοπία»

Νταλάρα: «Είτε εθελοντική αναδιάρθρωση είτε χρεοκοπία»

O επικεφαλής του IIF εμφανίστηκε «σίγουρος» ότι θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία των ιδιωτών πιστωτών με την Ελλάδα για απομείωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή το «PSI», στη βάση της πρότασης που έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση.
«Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ» υποστήριξε με δήλωσή του στον Ant1 από το Παρίσι ο Τσάρλς Νταλάρα.

Απέφυγε ωστόσο αναφορές τόσο στο περιεχόμενο της πρότασης όσο και -κυρίως- στο φλέγον θέμα του επιτοκίου των νέων ομολόγων. Μάλιστα, δεν έθεσε κανένα χρονικό ορόσημο για την επίτευξη τελικής συμφωνίας, καθώς δεν την συνέδεσε με το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου υποστήριξε ότι οι ιδιώτες πιστωτές υπέβαλαν στην Ελλάδα μία πρόταση που «ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε» και χαρακτήρισε την συγκεκριμένη φάση ένα «σταυροδρόμι» για την χώρα μας.
«Είτε εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία» είναι οι δύο επιλογές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κατά τον κ.Νταλάρα.
Την ίδια ώρα, σε δισεπίλυτο γρίφο εξελίσσεται η συμφωνία για το PSI, μία ημέρα πριν από το αυριανό κρίσιμο Eurogroup, το οποίο ο υπουργός Οικονομικών είχε θέσει ως χρονικό όριο για την επισημοποίηση της συμφωνίας και την παρουσίασή της στους εταίρους της ευρωζώνης. Οι διαβουλεύσεις είναι πλέον πυρετώδεις και εξελίσσονται σε ένα ρευστό σκηνικό μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου, IIF, και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Έθνος 22-1-2012