Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Μάχη" στη Βουλή για το "κούρεμα"

"Μάχη" στη Βουλή για το "κούρεμα"

Όλοι εναντίον όλων το βράδυ της Τρίτης στο Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Eurogroup.

Η χθεσινή συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup επισκίασε την επί των άρθρων συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τη σημερινή επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους ηγέτες, ενώ ο ΛΑΟΣ επιτέθηκε κατά της χθεσινής συμφωνίας, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, Αλ. Χρυσανθακόπουλο να δηλώνει πως «αυτό που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα, δεν είναι η Αριστερά, αλλά ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός».
Σε παράλληλο επίπεδο κινήθηκε και η αντιπαράθεση του υπουργού Μεταφορών - και μέλους πλέον της ΝΔ - Μάκη Βορίδη με την παλιά του κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ.
Σε ότι αφορά την συμφωνία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας απέστη κατά δήλωσή του, των θριαμβικών τόνων που είχε χρησιμοποιήσει μετά το πρώτο Μνημόνιο, εκτιμώντας παρά ταύτα, πως «παρατείνει την ελπίδα, βασισμένη στις οδύνες του ελληνικού λαού».
«Θα ήταν τεράστιο λάθος να ασχοληθούμε μόνον με το δυσβάσταχτο για τον πολίτη κόστος και να μην δοθεί το απαραίτητο βάρος, εκεί που θα κερδηθεί ή θα χαθεί το στοίχημα: Στις διαρθρωτικές αλλαγές» υπογράμμισε ο κος Πρωτόπαπας.
«Δεν δικαιολογούνται πανηγυρισμοί, έστω επειδή αποφύγαμε μιαν άτακτη χρεοκοπία. Το μόνο θετικό, είναι η ελπίδα με την διαγραφή των 100 δισ» εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μουσουρούλης. «Αν δεν πάει καλά αυτό το πρόγραμμα, και άλλα κράτη-μέλη που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μας θα θεωρήσουν πως η εξέλιξη αυτή τους αφορά άμεσα - και εδώ είναι το μεγάλο μας όπλο σε σχέση με την Ε.Ε., στο πλαίσιο του στόχου για ανάπτυξη» εκτίμησε.

 

Επίκαιρα 21-2-2012