Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ενημέρωση για διαπραγματεύσεις ΣΣΕ 2012

Ενημέρωση για διαπραγματεύσεις ΣΣΕ 2012

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Οι εκπρόσωποι της ΑΓΕΤ, με χθεσινή τους  (22-3-12) ανακοίνωση κατηγορούν, κατά την προσφιλή τους τακτική, το Δ.Σ. του σωματείου μας ότι αποχώρησε από την τρίτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ΣΣΕ 2012 επειδή τάχα δεν επιθυμεί  τη συνέχιση του διάλογου!

Ας δούμε όμως ποια είναι η αλήθεια και πως αντιλαμβάνεται η ΑΓΕΤ την έννοια του διαλόγου.

Επί τρεις συνεχόμενες συναντήσεις, οι εκπρόσωποι της  προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε πως το εργοστάσιο της Χαλκίδας είναι κάτι ξεχωριστό από τον υπόλοιπο όμιλο και η βιωσιμότητά του εξαρτάται από τις δραματικές περικοπές των μισθών μας και την κατάργηση των συλλογικών μας συμβάσεων.

Θέλουν να αποδεχτούμε πως τις συνέπειες της κρίσης στην αγορά τσιμέντου, θα πρέπει να τις «πληρώσουν» αποκλειστικά και μόνο οι εργαζόμενοι του εργοστάσιου της Χαλκίδας.

Να σας θυμίσουμε ότι με όλα τα υπόλοιπα σωματεία του ομίλου, ακόμη κι εκείνα των κεντρικών γραφείων και των κέντρων διανομής, υπέγραψαν την ίδια ακριβώς ΣΣΕ η οποία το μόνο που προβλέπει, ως μισθολογική περικοπή, είναι η αναστολή των ωριμάνσεων για το 2012.

Και το πιο σημαντικό, όχι μόνο δεν κατάργησαν όρους συμβάσεων, όπως ζητούν από εμάς, αντίθετα διατηρούν σε ισχύ όλες τις συλλογικές τους συμβάσεις.

Έφτασαν ακόμη και στο σημείο να μας δηλώσουν απειλητικά ότι βάζουν θέμα περικοπής των νυχτερινών και των κυριακάτικων από τους εργαζόμενους της βάρδιας.

Κάτω λοιπόν από τέτοιες προϋποθέσεις και επιλεκτικές συμπεριφορές δηλώσαμε πως δεν έχει νόημα καμιά συζήτηση και αποχωρήσαμε.

Περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και την απάντηση μας στις απειλές και τα τελεσίγραφα θα έχουμε την ευκαιρία να  συζητήσουμε στη Γενική μας Συνέλευση στις 29 Μαρτίου.

Για το Δ.Σ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          Κούκουρας Ηλίας                                                               Τραγουλιάς Παναγιώτης