Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ Αδιανόητη πολιτική παρέμβαση από Βερολίνο- Μάς λένε τι να ψηφίσουμε!

Αδιανόητη πολιτική παρέμβαση από Βερολίνο- Μάς λένε τι να ψηφίσουμε!

Ξεπερνάει κάθε φαντασία σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο των Financial Times Deutschland. με τίτλο, στην ελληνική γλώσσα μάλιστα, «Αντισταθείτε στο δημαγωγό», και φωτογραφία από τη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Ομόνοια.

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, καθώς ο υπότιτλος αναφέρει: «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους»!

Τα "Επίκαιρα Online" διευκρινίζουν ότι θα χρησιμοποιούσαν τις ίδιες εκφράσεις και το ίδιο έντονο ύφος για να υπερασπιστούν οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα που θα δεχόταν τέτοιου είδους επίθεση, που αποτελεί εξόφθαλμη και ωμή παρέμβαση.

Η εφημερίδα απευθύνεται στους Έλληνες στο δεύτερο πρόσωπο («Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες») και τους καλεί να φροντίσουν «για ξεκάθαρες πολιτικές λύσεις» και να ψηφίσουν «θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης».

Ακολουθεί ολόκληρο το δημοσιευμένο άρθρο:

 «Σύσταση προς τους ψηφοφόρους - Η Financial Times Deutschland (FTD) και η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν ένα κοινό συμφέρον: Η χώρα σας πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Την Κυριακή γίνονται ιστορικές εκλογές, οι οποίες θα είναι καθοριστικές ακριβώς επ’ αυτού, αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης. Γι’ αυτό η FTD κάνει σήμερα κατ’ εξαίρεση μία σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους, κάτι που συνηθίζει πριν τις εκλογές για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και για το Ευρωκοινοβούλιο. Αγαπητές Ελληνίδες, αγαπητοί Έλληνες, φροντίστε για ξεκάθαρες πολιτικές συνθήκες. Ψηφίστε θαρραλέα υπέρ της μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης. Μόνο με τα κόμματα που αποδέχονται τους όρους των διεθνών χρηματοδοτών, η χώρα σας θα μπορέσει να παραμείνει στο ευρώ. Αντισταθείτε στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Μην εμπιστεύεστε τις υποσχέσεις τους, ότι δηλαδή είναι δυνατή η χωρίς συνέπειες καταγγελία όλων των συμφωνιών. Η χώρα σας έχει επιτέλους ανάγκη από ένα κράτος που λειτουργεί. Για την ομαλή διακυβέρνησή της συνιστούμε τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε επί δεκαετίες λάθος πολιτική και είναι συνυπεύθυνη για τη σημερινή μιζέρια. Παρ’ όλα αυτά η καλύτερη επιλογή για τη χώρα σας θα ήταν μία κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να γυρίσει πίσω τον τροχό της ιστορίας και σας βαυκαλίζει με έναν κόσμο που είναι εκτός πραγματικότητας».

Αντιδράσεις κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ

Ως μία «χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας που θυμίζει άλλες  σκοτεινές εποχές» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, με το οποίο συστήνει στους Έλληνες κυβέρνηση συνασπισμού με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και όχι τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο συντονιστής της επιτροπής Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, τονίζει με ανακοίνωσή του ότι «Οι μάσκες έπεσαν. Οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο της Ευρώπης αποκάλυψαν ποιος είναι ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα. Αποκαλύπτεται επιτέλους ο ρόλος που θα παίξει η ΝΔ και οι συνέταιροί της, αν αναλάβουν τη διακυβέρνηση και ποιανού τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσουν. Θα είναι μια κυβέρνηση της SIEMENS, των τραπεζιτών, των εργολάβων, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών και άλλων "αναξιοπαθούντων" διεθνών και εγχώριων ομάδων».

Ο κ. Μουλόπουλος επισημαίνει στην ανακοίνωση:

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει στα αζήτητα τους υπαλλήλους των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομικοπολιτικών συμφερόντων και θα ανοίξει νέους δρόμους στην ελπίδα, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια»

Ν.Δ. 

«Υποδείξεις αλλού, στημένες προκλήσεις αλλού!» ήταν η απάντηση τη ΝΔ στο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, που καλούν σε προκλητικό άρθρο τους, τους Έλληνες ψηφοφόρους «να αντισταθούν στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε: «Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός. Ξέρουμε τι ψηφίζουμε. Υποδείξεις αλλού! Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη. Αντλεί τη δύναμή της από το λαό. Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!». 

 ΠΑΣΟΚ

Με έντονο τρόπο καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.

Ειδικότερα, το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γερμανικών εντύπων είναι προσβλητικές για τον ελληνικό λαό και προσφέρουν αρνητική υπηρεσία στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις προοπτικές της Ευρωζώνης».

Επίκαιρα 15-6-2012