Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατέθεσαν τα παιδιά τους στα γκισέ της...εφορίας σαν τεκμήριο!

Κατέθεσαν τα παιδιά τους στα γκισέ της...εφορίας σαν τεκμήριο!

Οι τρίτεκνοι της Κορινθίας κατέθεσαν τα παιδιά τους στα γκισέ της εφορίας για να διαμαρτυρηθούν για την υψηλή φορολόγηση τους. "Καταθέσαμε τα παιδιά μας όπως κάνουν όσοι καταθέτουν πινακίδες αυτοκινήτων" είπε στο Νewsit η πρόεδρος του τριτέκνων του νομού.

Η διαμαρτυρία των τριτέκνων με τον σαφή και ισχυρό συμβολισμό έγινε την Παρασκευή, 15/16/2012 στη ΔΟΥ Κορίνθου.

Οι αγανακτισμένοι τρίτεκνοι τους οποίους η πολιτεία φορολογεί με αναλγησία αντί να τους επιβραβεύει για το γεγονός πως επιλέγουν να αναθρέψουν όσους περισσότερους Έλληνες μπορούν σε μια περίοδο που η υπογεννητικότητα είναι μάστιγα, πήραν τα παιδιά τους και πήγαν και τα κατέθεσαν σαν...τεκμήρια στα γκισέ της εφορίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit η Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Κορινθίας, Κατερίνα Μερκούρη "κάναμε μια συμβολική διαμαρτυρία την περασμένη Παρασκευή, πήραμε τα παιδιά μας και πήγαμε στην εφορία για να τα καταθέσουμε στο έφορο σαν τεκμήρια διαβίωσης με τον ίδιο τρόπο που καταθέτει κανείς τις πινακίδες αυτοκινήτων.
Θεωρήσαμε πως έπρεπε να στείλουμε ένα μήνυμα για την άδικη φορολόγηση των τρίτεκνων οικογενειών. Αν παρατηρήσετε τους φορολογικούς δείκτες θα δείτε πως όσα περισσότερα παιδιά έχει μια οικογένεια, τόσο περισσότερο φορολογείται. Ο θεσμός της οικογένειας είναι η τελευταία γραμμή άμυνας των ανθρώπων που παλεύουν συνειδητά για την επιβίωση αυτού του έθνους. Το ύψος της φορολογίας μας αναγκάζει να βλέπουμε τα παιδιά μας σαν τεκμήρια και η φροντίδα τους είναι πολυτέλεια.
"Η κίνηση μας έχει αφορμή τα όνειρα που κάνουμε εμείς για τα παιδιά μας και εκείνα για τη ζωή τους" είπε τέλος η κυρία Μερκούρη η οποία πρόσθεσε με χιούμορ "φυσικά τα παιδιά μας δεν τα αφήσαμε στην εφορία".

Newsit.gr 20-6-12