Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ Εθνικούς προϋπολογισμούς θα συντάσσουν οι Βρυξέλλες

Εθνικούς προϋπολογισμούς θα συντάσσουν οι Βρυξέλλες

Σκέψεις για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερυπουργείου Οικονομικών με δρακόντειες δικαιοδοσίες παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς, περιλαμβάνονται στο προσχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Τimes και του Reuters.

Ως συντάκτες της έκθεσης αμφότερα τα Μέσα εμφανίζουν τους επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της ΕΕ Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και της Ευρωζώνης Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το σχέδιο, αναφέρουν οι FT, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάζει λεπτομερείς προσαρμογές για τις χώρες που έχουν παραβιάσει τις δεσμεύσεις τους, προσαρμογές που θα τίθενται σε ψηφοφορία μεταξύ των λοιπών χωρών της ΕΕ.

Όσον αφορά τα ευρωομόλογα και σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters, στο προσχέδιο της απόφασης αντιμετωπίζονται ως μία από τις πιθανές ολοκληρώσεις της δημοσιονομικής σύγκλισης.

«Θα μπορούσαν να ληφθούν υπ’ όψιν μία σειρά από βήματα προς την έκδοση κοινών και ποικίλων τίτλων δημόσιου χρέους, από την στιγμή που θα έχει θεσμοθετηθεί ένα στιβαρό πλαίσιο για τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανταγωνιστικότητα και αφού έχει αποτραπεί η δημοσιονομικά παραβατική πλην χωρίς τιμωρία συμπεριφορά απείθαρχων κρατών.

Έθνος 26-6-12