Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό; - Γιατί απαίτησε ο Βενιζέλος συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με Στουρνάρα

Πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνασπισμό; - Γιατί απαίτησε ο Βενιζέλος συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με Στουρνάρα

- Το τηλεφώνημα σε Σαμαρά και το αίτημα για άμεση συνάντηση των τριών
- Ιπποκράτους: Δεν γίνεται στην πρώτη επαφή με τους εταίρους να μην λέγεται καν η λέξη επαναδιαπραγμάτευση
- "Δεν ήταν ακόμα η ώρα. Προέχουν άλλα", απαντά το υπουργείο Οικονομικών

Το μήνυμα ήταν σαφές. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τις θέσεις που εξέφρασε η ελληνική πλευρά στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Το έστειλε άμεσα στον πρωθυπουργό με το τηλεφώνημά του με το οποίο απαίτησε επί της ουσίας να γίνει απόψε η σύσκεψη των αρχηγών.

Όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα -δια του κ. Στουρνάρα- δεν ανέφερε το σημαντικό ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης. Δεν έθεσε ούτε καν χρονοδιάγραμμα αλλά και πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης.

Έτσι, με όχι την καλύτερη ατμόσφαιρα θα γίνει στις 19.00 η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Πληροφορίες λένε ότι εκεί ο κ.Βενιζέλος θα ζητήσει να αποσαφηνιστούν τα όρια της επαναδιαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Στουρνάρας είπε ότι μπορεί να μην έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης επισήμως στο Eurogroup, ωστόσο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όταν έρθει η ώρα θα τεθεί επιτακτικά, γιατί είναι δίκαιο». «Είμαστε στον 5ο χρόνο της ύφεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Newsit.gr    11-7-2012