Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Μαστίγιο στους εργάτες για να σωθούν τα αφεντικά

Μαστίγιο στους εργάτες για να σωθούν τα αφεντικά

Η επίθεση στη «Χαλυβουργία» μονοπώλησε σχεδόν την ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, δείχνοντας το φόβο και το μίσος τους για τους ταξικούς αγώνες

Αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει το «μαστίγιο» της κρατικής βίας και της καταστολής για να τσακίσει τους αγώνες των εργατών και του λαού και να εγγυηθεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εμφανίζεται, διά στόματος του πρωθυπουργού η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που κλιμακώνει τον πόλεμο.

Με την πρωτοφανή, βρώμικη και συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε χτες κατά των ηρωικών απεργών της «Χαλυβουργίας», επιβεβαίωσε περίτρανα ότι ο πραγματικός στόχος είναι συνολικά η εργατική τάξη. Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι η κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και το τσάκισμα των εργατικών αγώνων με κάθε μέσο, είναι ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης και προϋπόθεση για την ανάκαμψη, την επανεκκίνηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και την «προσέλκυση των επενδύσεων».

Ουσιαστικά, με τη χτεσινή ομιλία του, ο Α. Σαμαράς έστησε στο απόσπασμα το δικαίωμα της απεργίας, προανήγγειλε κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κήρυξε ανοικτά τον πόλεμο κατά των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι, οργανώνονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και μάχονται για την ανατροπή της.

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της τρικομματικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών και εταίρων όχι μόνο να εφαρμόσει το σύνολο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν συμφωνήσει από κοινού, αλλά να πάρει ακόμα περισσότερα! Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι «η νέα προσέγγιση της κυβέρνησής μας είναι επιθετική», σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι αυτό σημαίνει πως «όπου μπορούμε θα κάνουμε και παραπάνω από τους στόχους που έχουμε δεσμευτεί» (!)

Ριζοσπάστης 25-7-12