Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε εξέλιξη η συνάντηση των τριών αρχηγών - Δύσκολα θα "τα βρουν" για τα μέτρα των 11,5 δισ - Οι ενστάσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Σε εξέλιξη η συνάντηση των τριών αρχηγών - Δύσκολα θα "τα βρουν" για τα μέτρα των 11,5 δισ - Οι ενστάσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

- Υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος
- Νωρίτερα Κουβέλης και Βενιζέλος συμφώνησαν στην επιμήκυνση έως το τέλος του 2016
- Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ισοδύναμα μέτρα αλλά όχι σε βάθος διετίας αλλά πενταετίας
- Ερωτήματα από την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη περί διαφάνειας στις αποκρατικοποιήσεις.

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Από το ΠΑΣΟΚ, λένε: "στην συνάντηση μας με τον κ.Στουρνάρα απλώσαμε τον τραχανά".
Εξηγώντας τι σημαίνει αυτό είπε ότι από το ΠΑΣΟΚ δόθηκαν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα απέναντι σε αυτά που προτείνει ο Γ.Στουρνάρας και επιμένουν η εφαρμογή τους να είναι σε βάθος πενταετίας και όχι διετίας.
Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά τους εστίασαν περισσότερο στον έλεγχο της απόδοσης των προτεινόμενων μέτρων, καθώς όπως λένε, μέτρα 11,5 δισ. ευρώ είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά πρέπει να αποτιμηθεί η συνολική απόδοση και το κόστος τους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Νωρίτερα, Βενιζέλος και Κουβέλης συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι το μείζον ζήτημα είναι αυτό της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, μέχρι το τέλος του 2016.
Σε όλα αυτά υπάρχει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα ειδικά με τις ανακοινώσεις για την ΑΤΕ Bank, ενώ πολλά ερωτήματα προκαλεί και σαφής προειδοποίηση του κ. Χρυσοχοΐδη προς τον κ. Βενιζέλο για να υπάρχει διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις.

Newsit 30-7-2012