Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Η Ελλάδα σύρει τον χορό στην ανεργία των νέων

Η Ελλάδα σύρει τον χορό στην ανεργία των νέων

Πρώτη στην ανεργία των νέων η Ελλάδα με 52,8% που αφήνει πίσω της την Ισπανία με 52,7%. Το ποσοστό ανεργίας στους νέους έχει διπλασιαστεί συγκριτικά με το 2008 που δεν είχε ξεσπάσει η κρίση.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή της στατιστικής για την ανεργία των νέων ξεπερνώντας την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.

Το ποσοστό του 52,8% για την Ελλάδα και του 52,7% για την Ισπανία δείχνει πόσο δυσκολότερο έχει γίνει για τους νέους 15 - 24 ετών να βρουν αυτή την εποχή δουλειά στις δύο χώρες.

Σε σύγκριση με το 2008, σύμφωνα με την Deutsche Welle, πριν το ξέσπασμα της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης, το ποσοστό ανεργία στους νέους έχει διπλασιαστεί σε Ελλάδα και Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Μάιο, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, 9 Αυγούστου, η νεανική ανεργία (15-24 ετών) διαμορφώθηκε στο 54,9%, από 52,8% που δίνει η Eurostat για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό, άνεργος θεωρείται ένας νέος από 15 μέχρι 24 ετών όταν στο διάστημα του τελευταίου μηνός αναζήτησε αλλά δεν βρήκε εργασία. Απασχολούμενος, θεωρείται ο νέος, ο οποίος εργάστηκε το λιγότερο 1 ώρα επί πληρωμή την εβδομάδα.

Οι λιγότεροι άνεργοι νέοι σε Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα στην Γερμανία, η οποία έχει σήμερα τους λιγότερους άνεργους νέους στην ΕΕ.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νεολαίας την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου, η ανεργία στους νέους τον Ιούνιο άγγιξε το 7,9%, ενώ κάπως υψηλότερη διαμορφώνεται η ανεργία στην Αυστρία με 8,8% και την Ολλανδία με 9,3%.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στα 4 τελευταία χρόνια η ανεργία μεταξύ των νέων στην ΕΕ έχει αυξηθεί σημαντικά. Το 2008 βρίσκονταν στο 15,2%, ενώ σήμερα φθάνει το 22,6% και μάλιστα με ανοδική τάση.

News247 11-8-12