Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κλείδωσε το πακέτο των 11,5 δισ. - Εκκρεμούν τα ειδικά μισθολόγια-Σχόλια αντιπολίτευσης

Κλείδωσε το πακέτο των 11,5 δισ. - Εκκρεμούν τα ειδικά μισθολόγια-Σχόλια αντιπολίτευσης

Έκλεισε όπως όλα δείχνουν το βασικό πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα, κατά την σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η πολιτική συμφωνία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, επήλθε, καθώς το σχέδιο που είχε καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο πήρε έγκριση η οποία ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν θα συζητηθούν σε συναντήσεις των επιτελείων των κομμάτων που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε δηλώσεις του από την Ιπποκράτους ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε πως θα απαιτηθούν νέες θυσίες και περικοπές αλλά διευκρίνισε ότι υπάρχουν «απαράβατα όρια» ώστε τα μέτρα να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, να μην πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά ούτε και τη μεσαία τάξη όπως είπε, αλλά να πιάνουν τόπο.

«Πρέπει να εξηγήσουμε στη Βουλή και την κοινή γνώμη ότι υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που μας βγάζει από το τούνελ, επιβεβαιώνει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη και αλλάζει το κλίμα στην πραγματική οικονομία. Έτσι αποκτούν νόημα και τα περιβόητα μέτρα», είπε ο κ. Βενιζέλος καλώντας τους Έλληνες πολίτες «να είναι επιφυλακτικοί στον καταιγισμό σεναρίων που ακούγονται».

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας είπε για άλλη μία φορά πως «το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί». Παράλληλα χαρακτήρισε τις διαφωνίες που έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ως: «ένα-δύο ελάσσονα ζητήματα, τεχνικής φύσεως». Τόνισε δε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων».

Ανοικτό μένει επίσης το ζήτημα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, καθώς το θέμα δεν έχει κλείσει. Παράλληλα επιβεβαίωσε το γεγονός ότι στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση συντάξεων του ΟΓΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός δε θα κάτσει με δεμένα τα χέρια

«Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η Τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στη διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.

Το βέβαιο είναι, το νέο πακέτο μέτρων ξεκινά από τα 11,5 δις αλλά είναι απροσδιόριστο μέχρι που θα φθάσει. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί , δεν θέλει και δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια μπροστά στα νέα μέτρα της εξόντωσής του».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο

«Οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι με τις δήθεν διαφωνίες τους συνεχίζουν να εμπαίζουν έναν λαό εξαπατημένο, προσβεβλημένο και εξαθλιωμένο. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλοι γνωρίζουμε πως τα μέτρα έχουν κλείσει; Αρκεί να ακούσει κανείς τον τραπεζίτη υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα από τον οποίο εγκαίρως και εγκύρως πληροφορούμαστε τις ειλημμένες αποφάσεις. Σε μονοκομματική κυβέρνηση θα υπήρχαν περισσότερες και γνησιότερες διαφωνίες από όσες δήθεν επικαλούνται οι εταίροι της σημερινής τριμερούς. Το γαϊτανάκι της κοροϊδίας να τελειώσει εδώ και τώρα».

Κ.Κ.Ε: Πρόκειται για μια τραγική φαρσοκωμωδία

«Πρόκειται για τραγική φαρσοκωμωδία. Από τη στιγμή που κι οι τρεις και όχι μόνο αυτά τα κόμματα, υπόσχονται ότι δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την στρατηγική παραμονής της Ελλάδας στην ΕΕ - γιατί εκεί είναι η ουσία - τότε σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέο σφαγιασμό του ελληνικού λαού».

Τη δήλωση έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ερωτηθείσα σχετικά με τα νέα μέτρα και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι «φτιάχνουν ένα σκηνικό, με στόχο την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι εμείς προσπαθήσαμε να πάρουμε μέτρα, τα δήθεν ισοδύναμα - που κι αυτά αντιλαϊκά είναι -και στο τέλος θα πουν στον λαό ότι εμείς σώσαμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στην ΕΕ».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεμπλέξει από τη αυταπάτη ότι η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ είναι σωτηρία ή έστω σωσίβιο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, ούτε τέτοιο σωσίβιο είναι», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.