Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πεδίο μάχης το δάσος των Σκουριών – Φωτιές, χημικά και πετροπόλεμος

Πεδίο μάχης το δάσος των Σκουριών – Φωτιές, χημικά και πετροπόλεμος

Νέος γύρος επεισοδίων εκτυλίσσεται στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική όπου κάτοικοι που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και ομάδες αναρχικών, συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Περίπου 500 κάτοικοι έδωσαν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των μεταλλείων, όπου έχει παραταχθεί ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές μετέβησαν στο σημείο, νωρίτερα, με λεωφορεία και αυτοκίνητα από την Ιερισσό. Κλούβες της αστυνομίας έστησαν μπλόκο στο δρόμο προς τις Σκουριές, αποκλείοντας την περιοχή του Χοντρού Δέντρου της Μεγάλης Παναγίας, αναφέρει το directnews.gr

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι, μόλις έφτασαν στο μπλόκο, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση με δακρυγόνα, από τα οποία, μάλιστα, προκλήθηκαν εστίες φωτιάς μέσα στο δάσος.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ ομάδες από αυτούς, προσπάθησαν να σβήσουν τις φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις τραυματίες διαδηλωτές, εκ των οποίων ο ένας είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια.

Δείτε το ντοκιμαντέρ της ομάδας του περιοδικού UNFOLLOW, για τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και το ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης για τη λειτουργία των μεταλλείων από καναδικών συμφερόντων εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

tsantiri 9-9-12