Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Τσιμεντάδικο Χαλκίδας: Εκ περιτροπής εργασία ανακοίνωσε η Lafarge

Τσιμεντάδικο Χαλκίδας: Εκ περιτροπής εργασία ανακοίνωσε η Lafarge

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Συνάδελφοι

Η πολυεθνική Lafarge(ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ), συνεχίζοντας την εκδικητική εναντίον μας συμπεριφορά, μετά το πλιάτσικο που επέβαλε από τον Μάιο 2012 στους μισθούς μας, ανακοίνωσε εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας από 16-12-2012 κατά μία μέρα λιγότερη  την εβδομάδα.

Ο συνεχιζόμενος σοβαρός περιορισμός των δραστηριοτήτων του εργοστασίου της Χαλκίδας που επικαλείται, προκειμένου να δικαιολογήσει την εκ περιτροπής εργασία, είναι αποκλειστικά και μόνο δική της επιλογή.

  • Η ίδια σταμάτησε, εδώ και ένα χρόνο, την 24ωρη λειτουργία του εργοστασίου και άλλαξε το πρόγραμμα εργασίας από εναλλασσόμενες βάρδιες σε Δευτέρα-Παρασκευή 07:00 έως 15:00.
  • Η ίδια απαγόρευσε την είσοδο πελατών μετά τη μια το μεσημέρι τις καθημερινές καθώς και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.
  • Η ίδια παρέδωσε την αγορά του εργοστασίου της Χαλκίδας στο εργοστάσιο του Βόλου.
  • Η ίδια αποφάσισε να μην παράγει τσιμέντο στο εργοστάσιο της Χαλκίδας  και να εισάγει τις ποσότητες που χρειάζεται από το εργοστάσιο του Βόλου.

Ας αφήσει λοιπόν τις προσπάθειες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κι ας αποκαλύψει τα σχέδιά της για το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας.

Το υποκριτικό της ενδιαφέρον ότι τάχα η προσφυγή στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας «γίνεται με αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία» δεν πείθει πλέον κανέναν.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η κρίση στην αγορά του τσιμέντου έχει επιλεκτική συμπεριφορά και χτύπησε αποκλειστικά και μόνο το τσιμεντάδικο  της Χαλκίδας.

Γιατί την ίδια ώρα που με ευθύνη της υπολειτουργεί το εργοστάσιο της Χαλκίδας, τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου της λειτουργούν ασταμάτητα απασχολώντας υπερωριακά  τους εργαζόμενους και μάλιστα παράνομα, όπως άλλωστε διαπίστωσε και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Να επισημάνουμε επίσης ότι σε κανέναν άλλον εργασιακό χώρο (εργοστάσια-κεντρικά γραφεία-κέντρα διανομής), όχι μόνο του ομίλου Lafarge αλλά και των υπολοίπων εταιρειών παραγωγής τσιμέντου, δεν έχουν παρθεί παρόμοια «μέτρα».

Όλα όσα επιχειρεί σε βάρος μας η Lafarge, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες, έχουν σαν κύριο στόχο να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας.

Πιστεύει πως έτσι θα πετύχει ευκολότερα τα σχέδια της που είναι η διάλυση του σωματείου μας και η επιβολή  «μνημονιακών» σχέσεων εργασίας.

Στο χέρι μας είναι να σταθούμε όρθιοι και να αγωνιστούμε να μην περάσουν τα σχέδια της.

Προς το σκοπό αυτό το Δ.Σ. του σωματείου μας καλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέμα: «Ενημέρωση και λήψη απόφασης για την αντιμετώπιση του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας».

Έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική μας Συνέλευση στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα σ’ όλους αυτούς που σχεδιάζουν την εξαθλίωσή μας.

Για το Δ.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     Κούκουρας Ηλίας                                                          Τραγουλιάς Παναγιώτης