Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ Γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν παύει τον Ανδρέα Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ;

Γιατί ο κ. Στουρνάρας δεν παύει τον Ανδρέα Γεωργίου από την ΕΛΣΤΑΤ;

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η διατήρηση στη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, του Ανδρέα Γεωργίου, που διώκεται για κακούργημα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας θα έπρεπε τουλάχιστον να είχε θέσει σε αναστολή καθηκόντων τον κ. Γεωργίου ή να τον είχε απομακρύνει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Χωρίς να παραγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωότητας, σε μια εποχή που όλοι είναι εναντίον όλων και ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, ίσως θα πρέπει αν αποφεύγονται τέτοιου είδους αστοχίες που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά»

Θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και ζήτησαν την αποπομπή του.

 Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι είναι αυτονόητο πως ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να τον απομακρύνει, διότι ελέγχεται δικαστικά και ποινικά. «Η κυβέρνηση δεν έχει συγκαλύψει τον κ. Γεωργίου» είπε και σημείωσε πως πρέπει να διαχωρίζουμε ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

«Η Δικαιοσύνη παρέπεμψε τον κ. Γεωργίου, τον προστατευόμενο της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας, για κακουργηματικές πράξεις. Αποδεικνύεται έτσι ότι ένα ζήτημα που η συγκυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει και είχε να κάνει με τη διόγκωση του ελλείμματος, παίρνει τη σωστή πορεία» είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι από μας δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη. Οι ευθύνες είναι ευθύνες. Εφόσον υπάρχουν, θα καταλογιστούν. Έχουμε τον τρόπο να αναζητήσουμε τις πολιτικές ευθύνες» ανέφερε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο Τέρενς Κουίκ, εκ μέρους των ΑΝΕΛ, έκανε λόγο για απόλυτη δικαίωση του κόμματός του, σημείωσε ότι ο κ. Γεωργίου παραμένει στη θέση του επειδή «δεν έχει την ευαισθησία της παραίτησης» και επανέφερε την ερώτηση του προέδρου του κόμματός του προς τον πρωθυπουργό για αποπομπή του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Από το ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης είπε ότι πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, τονίζοντας ότι κανείς δεν κάνει τίποτα από μόνος του, «κάποιος κρύβεται πίσω από αυτό, κάποιο όφελος».

Πηγή: Επίκαιρα online, iefimerida