Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το αδιαχώρητο για μία χούφτα τζάμπα τρόφιμα!

Το αδιαχώρητο για μία χούφτα τζάμπα τρόφιμα!

Σκηνές "κατοχής" έξω από το υπουργείο Αγροτικής (κατά τα άλλα) Ανάπτυξης.

Η εικόνα το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν άκρως αποκαλυπτική για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας... Αυτή που θέλουν να κρύψουν ή επιλέγουν να μη βλέπουν ο υπουργός Οικονομικών και οι επιτελείς του, όταν ανακοινώνουν σαν μεγάλο κατόρθωμα το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό!

Για εκατοντάδες κόσμου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών- πωλητών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές στην πλατεία Βάθη, στο πλαίσιο της οποίας διανέμονταν δωρεάν λαχανικά και φρούτα, ήρθε σαν μάννα εξ ουρανού.

Μία λαοθάλασσα από χέρια στον αέρα εκλιπαρούσε για μερικά τρόφιμα, θυμίζοντας εικόνες από άλλες, «μαύρες» εποχές της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και από άλλες χώρες, κυρίως του τρίτου κόσμου!

Μέχρι και η βρετανική εφημερίδα Guardianδιάλεξε ως φωτογραφία της ημέρας, στιγμιότυπο από το συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας. 

Υπολογίζεται ότι μέσα σε δύο ώρες διατέθηκαν περίπου 50 τόνοι προϊόντων. 

Μάλιστα, πάνω στον πανζουρλισμό τραυματίστηκε και ένας νεαρός, ο οποίος παρασύρθηκε από τη «δύναμη» του κόσμου, έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι του. Στο σημείο έφθασε αμέσως μια μηχανή του ΕΚΑΒ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Παρατηρώντας τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, είναι έκδηλη η εξαθλίωση, η ανέχεια, ακόμα και η ντροπή, που τούς ανάγκασαν οι κυβερνήσεις του μνημονίου να αισθάνονται, επειδή έφτασαν σε σημείο να σπρώχνονται, να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες, να ποδοπατούνται για μία σακούλα με τζάμπα τρόφιμα!

Οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι, που μόλις στις αρχές του μήνα είδαν ακόμα μία μείωση στο εισόδημά τους. Αλλά και νεότεροι, άνεργοι, όμηροι της αδράνειας.

Οι παραπάνω εικόνες δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για πολλά λόγια και πλατειασμούς. Το ίδιο ισχύει και για τους κυβερνώντες για την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, επιστροφή στην ανάκαμψη και αξιοπιστία στο εξωτερικό...

Στο εσωτερικό το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού...

Επίκαιρα 6-2-2013