Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Εργαζόμενοι Kavala Oil προς Μάκη Βορίδη: «Πάρε το μνημόνιο και φύγε από εδώ…ουστ!» (video)

Εργαζόμενοι Kavala Oil προς Μάκη Βορίδη: «Πάρε το μνημόνιο και φύγε από εδώ…ουστ!» (video)

Οι εξελίξεις σχετικά με την κύρωση της σύμβασης της Kavala Oil και της Ενεργειακής Αιγαίου είχαν ως αποτέλεσμα να τύχει o Μάκης Βορίδης «θερμής» υποδοχής από τους εργαζόμενους στα πετρέλαια.
Έτσι όταν ο κ. Βορίδης έφτασε γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς» όπου είχε προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου, οι εργαζόμενοι της «Kavala Oil» τον γιουχάισαν και στη συνέχεια μπήκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Προηγήθηκαν φραστικές επιθέσεις κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Τα αυγά, οι καρέκλες, τα τραπέζια, και οι μπογιές που εκτοξεύτηκαν προς κάθε κατεύθυνση ήτανε αρκετά για να ματαιωθεί η συνέντευξη τύπου.
Ο κ. Βορίδης φυγαδεύτηκε άρον – άρον σε δωμάτιο του ξενοδοχείου και φυσικά ματαιώθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη και η εκδήλωση της ΝΟΔΕ που θα γινόταν στην συνέχεια. 
Οι διαμαρτυρόμενοι στην συνέχεια απομακρύνθηκαν από την αίθουσα, αλλά παρέμειναν έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των βουλευτών της Καβάλας.
Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και του Μ. Βορίδη, ο οποίος φυγαδεύτηκε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, αλλά κατέληξαν σε αδιέξοδο. Ο κ. Βορίδης πρότεινε να συναντηθεί με αντιπροσωπία του σωματείου, αλλά οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση ζητώντας από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να κατεβεί από το δωμάτιο και να συναντηθεί ο ίδιος με όλους τους εργαζόμενους.

 

Υπέρ των απολύσεων

Υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο τάχθηκε την Πέμπτη ο Μάκης Βορίδης, με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega.
«Δική μου θέση είναι ότι οι απολύσεις δεν πρέπει να είναι ταμπού. Οφείλουμε να έχουμε αξιολόγηση, η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμό των εργαζομένων στο δημόσιο, ανάλογα με τις ανάγκες του», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος σχολίασε ότι εκείνοι που δεν είναι απαραίτητοι, ουσιαστικά επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Τα «μάζεψε» ο Γ. Στουρνάρας

Αργότερα το απόγευμα μετά τη σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «μάζεψε» ουσιαστικά τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη, λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο».

Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Α. Μανιτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Πηγή: kavalawebnews.gr