Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΚΕ: Όλα τα σωματεία και οι συναφείς κλάδοι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα των απολυμένων της ΑΓΕΤ (VIDEO)

ΚΚΕ: Όλα τα σωματεία και οι συναφείς κλάδοι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα των απολυμένων της ΑΓΕΤ (VIDEO)

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων κι απολυμένων της ΑΓΕΤ εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στον Περισσό με το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας».

Αναλυτικά η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα: 

«Είμαστε και θα είμαστε ενεργητικά στο πλευρό των απολυμένων της ΑΓΕΤ της Χαλκίδας, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν 100% δίκιο, αλλά γιατί δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να στηρίξουμε τις δραστηριότητες της πολυεθνικής που ανήκει η ΑΓΕΤ και η οποία αυτό που την ενδιαφέρει είναι να κάνει άλλου τύπου επενδύσεις για να βγάλει περισσότερα κέρδη, αδιαφορώντας για τη ζωή των οικογενειών που μένουν χωρίς δουλειά.

Εκτιμάμε ότι όλος ο κλάδος, τα σωματεία δηλαδή όλου του κλάδου, πρέπει να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, και οι συναφείς κλάδοι, π.χ. οικοδόμοι και άλλοι. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα χρειάζονται πάρα πολλά έργα και για λαϊκή κατοικία και για σύγχρονα σπίτια, αλλά και έργα κοινωνικού χαρακτήρα που χρειάζονται τσιμέντο. Το τσιμέντο που υπάρχει στην Ελλάδα μπορεί να υπεραξιοποιηθεί υπέρ του λαού. Φυσικά εφόσον κατέχεται από αυτούς που ενδιαφέρονται για τα κέρδη, θα κλείνουν την επιχείρηση, είτε υπάρχει κρίση είτε δεν υπάρχει, όταν ενδιαφέρονται να μπουν σε άλλα παιχνίδια ανταγωνισμού».

Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας» ο πρόεδρος Ηλίας Κούκουρας κατήγγειλε την εργοδοσία της ΑΓΕΤ, (γαλλική LAFARGE) που εντελώς αιφνιδιαστικά την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου στη Χαλκίδα, πετώντας στο δρόμο 236 εργαζόμενους.

 

 

Δημοσίευση: Πέμ, 04/04/2013 - 16:21