Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ VIDEO-SLIDES ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η αγέλη των λευκών λύκων

Η άνοδος των Νεοναζί στην Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από γεγονός! Στην Ρωσία υπάρχουν σήμερα οι περισσότεροι νεοναζί του κόσμου. Εξτρεμιστικές ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας και εξολόθρευσης των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών και όλων «των άχρηστων ζιζανίων που μολύνουν τη Ρωσική Λευκή Φυλή», βρίσκουν εύφορο έδαφος σε ένα πληθυσμό του οποίου η εθνική περηφάνια πληγώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» είναι ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την θανάσιμη δράση Ρώσων Σκίνχεντ, τις ιστορίες των αθώων θυμάτων τους και την τρομακτική απειλή που ξεπροβάλλει στο Βορρά της Ευρώπης.

Ο Τσε στη Βολιβία ή το τέλος ενός επαναστατικού ταξιδιού

Στην Βολιβία ο Τσε δεν σχεδίαζε την κατάληψη της εξουσίας ξεκινώντας από μιαν αντάρτικη εστία, ούτε μιαν επανάληψη της εποποιίας του κινήματος της 26ης Ιουλίου στην Κούβα. Αποσκοπούσε στην εγκατάσταση μιας βάσης για την επαναστατική δράση σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ναρκωτικά

Παρακουθήστε στη WebTV του Τvxs, σε τέσσερα επεισόδια, το μεγάλο αφιέρωμα του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα για τα ναρκωτικά. Ένα πρόβλημα της εποχής μας που βασανίζει ανθρώπους και τις οικογένειές τους - και συγχρόνως έχει μεγάλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις. Η έρευνα που στο σύνολό της κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια - στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα - μελέτησε τα μοντέλα αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Από το «σκληρό» αμερικανικό μοντέλο, έως το ελβετικό και το ολλανδικό - το μοντέλο της «ανοχής». Στο πρώτο επεισόδιο μια ιστορική ανασκόπηση του προβλήματος και οι πολιτικές του διαστάσεις.

Ο Τέταρτος Παγκόσμιος Πόλεμος

«Δεν ξέρω με τι όπλα θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, αλλά ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει με ξύλα και πέτρες».

Ο σημαντικότερος φυσικός του εικοστού αιώνα, Άλμπερτ Αϊνστάιν, έκανε τη παραπάνω δήλωση αναφερόμενος, ασφαλώς, στον κίνδυνο του πυρηνικού ολέθρου - ενός ολέθρου από τον οποίο δεν παύουμε να κινδυνεύουμε σήμερα. Δίχως να τον έχουμε ακόμα συναντήσει, ωστόσο, ο «τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος» για πολλούς έχει ήδη αρχίσει.

 

ΔΕΛΤΑ - Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου

Ένα από τα πλέον πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ του Εξάντα στο εξωτερικό, το «Δέλτα, Οι Βρώμικες δουλειές του Πετρελαίου», καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου, εννοούν την «ανάπτυξη».