Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Θέλουν απαγόρευση των απεργιών και κατάργηση των συνδικάτων

Σε μερική ικανοποίηση της αξίωσης για επαναφορά της εργοδοτικής ανταπεργίας (lock out) είναι έτοιμη να συμφωνήσει η κυβέρνηση. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και άλλες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο που περιορίζουν το θεσμό του συνδικαλισμού και ακυρώνουν στην πράξη το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Συνάντηση για το θέμα είχαν σήμερα Γιάννης Βρούτσης και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Οριστική ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα και επί του πρακτέου απαγόρευση των απεργιών έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι «ανταλλάσουν μεταξύ τους απόψεις» για να αποφευχθούν «ακραίες απαιτήσεις».

Περισσότερα...

Μεγάλες εργασιακές ανατροπές: "Μαχαίρι" στα προνόμια των συνδικαλιστών. Πώς θα προκηρύσσονται οι απεργίες

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι αλλαγές, που προωθεί η κυβέρνηση όσον αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο. Τι θα ισχύει για τις άδειες, τις απολύσεις και τις απεργίες

Σε μεγάλες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά από 32 χρόνια. Αναμένεται να επανεξεταστούν, όλα τα συνδικαλιστικά προνόμια, αλλά και ο τρόπος προκήρυξης των απεργιών.

Περισσότερα...

Χαστούκι στους φορολογούμενους: Για 2 χρόνια παρατείνεται η έκτακτη εισφορά

Τελικά η σιωπή και η... θολούρα για το τι πρόκειται να γίνει ακριβώς με την έκτακτη εισφορά, είχε αιτία και μάλιστα πολύ σοβαρή. Το αποκαλούμενο χαράτσι στα εισοδήματα, που κανονικά εξέπνεε ως μέτρο στο τέλος του 2014, δεν παρατείνεται μόνο για μια ακόμα χρονιά αλλά για δύο, δηλαδή όπως ακριβώς απαιτούσε η Τρόικα στις τελευταίες Εκθέσεις αξιολόγησης!

Όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τη ρύθμιση οφειλών, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης παρατείνεται στη διετία 2015- 2016 με προσδοκία εσόδων 1,530 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου 765 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα καλύψει δημοσιονομικά και το οικονομικό έτος 2017, αφού τότε θα εκκαθαριστούν τα εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα επί των οποίων δεν γίνεται μηνιαία παρακράτηση όπως συμβαίνει με τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις.

Περισσότερα...

Βρούτσης: Δεν ανοίγουν τα εργασιακά, επιβεβαιώνει την βασική σύνταξη

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανοίξει τα εργασιακά θέματα, ακόμα και αν επιμείνει η τρόικα, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Ανεξάρτητα αν υπάρχουν άλλες απόψεις, για την ελληνική κυβέρνηση το θέμα με τα εργασιακά έχει κλείσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Περισσότερα...

Χαλκίδα: Δυναμική συγκέντρωση εργαζομένων στη δίκη για τις απολύσεις στα «Τσιμέντα Χαλκίδας»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η δίκη στην οποία εξετάστηκε η προσφυγή της Ένωσης Εργαζομένων «Τσιμέντων Χαλκίδας» για την ακύρωση των 117 απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η «ΑΓΕΤ - Ηρακλής», μέλος του πολυεθνικού ομίλου «LAFARGE», από τον Απρίλη του 2013 έως τον Ιούλη του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι η πολυεθνική ανακοίνωσε το Μάρτη του 2013 την παύση λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας, αφήνοντας έτσι «στον αέρα» τους 229 εργαζόμενους.

Περισσότερα...

Κατάλογος