Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ρ. Μακρή: Οι μάσκες πέφτουν για τα Τσιμέντα Χαλκίδας

Υπέρ των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας τάχθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή.

Όπως δήλωσε η κ. Μακρή: «Ο Στέφανος Μάνος ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη πούλησε την κερδοφόρα ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον κύριο ανταγωνιστή της εταιρείας μέσω της ιταλικής μαφίας. Ο βλακώδης νεοφιλελευθερισμός και η εμμονική προσήλωση στην αποτελεσματικότητα των ιδιωτών οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου.

Περισσότερα...

Εφιάλτης το εργασιακό μέλλον: Ανεργία δεκαετίας '60 και αγοραστική δύναμη δεκαετίας '80

Από το 2010 έως και το 2013 χάθηκαν 930.000 θέσεις εργασίας, ενώ αυξήθηκε η ανασφάλιστη εργασία από το 25% στο 31%.

Είκοσι περίπου χρόνια εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να περάσουν για να επιστρέψει το ποσοστό ανεργίας στα προ επίπεδα κρίσης, ενώ το ασφαλιστικό σύστημα αντέχει μόνο μέχρι το 2016.

Οι μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές ανά απασχολούμενο είναι μικρότερες από αυτές της Σλοβενίας και της Κύπρου και ανέρχονται σε 21.930 ευρώ, όταν στην Ισπανία είναι περίπου 35.000 ευρώ και στην Ιρλανδία 45.000 ευρώ.

Περισσότερα...

H Ραχήλ Μακρή "οπλίζει" τον δικαστικό αγώνα των "ομήρων" της ΑΓΕΤ (video)

Συνέχεια στο θέμα του σκανδάλου που ανέδειξε ο περιοδικός τύπος της Αθήνας, όπου μεταξύ χιλιάδων εταιρειών και η ΑΓΕΤ Ηρακλής, μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ εντοπίστηκε να χρησιμοποιεί ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών προκειμένου να "βγάλει" χρήματα στο εξωτερικό, έδωσε με παρεμβάσεις της από Βουλής, η Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή.

Δεδομένης μάλιστα της μηνυτήριας αναφοράς της, για το κλείσιμο και αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ενημέρωσε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας, που στις 25 του μήνα ξεκινούν ένα δικαστικό αγώνα για τις παράνομες απολύσεις που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο η μητρική Lafarge.


H Ραχήλ Μακρή "οπλίζει" τον δικαστικό αγώνα των... by LAMIASTARGR

Κραχ στα ασφαλιστικά Ταμεία: Τα "φέσια" και οι οφειλέτες ανά φορέα

Βόμβα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό προίκα από την εποχή της «ευημερίας», απειλεί τα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος.

Τα λεπτομερή δεδομένα που έχει πλέον το υπουργείο Εργασίας μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών κι αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής» ρίχνουν για πρώτη φορά φως με ακρίβεια σεντ στο φάσμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Περισσότερα...

Aπεργία στο δημόσιο την Τετάρτη 9 Ιουλίου

Μισθολογικά, ασφαλιστικά, αξιολόγηση, αλλά και να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ, λιμάνια, ύδρευση) στην ατζέντα της ΑΔΕΔΥ.

Απεργία που λόγω και των εξελίξεων στο θέμα της ΔΕΗ, ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης των συνδικάτων με την κυβέρνηση, προβλέπεται να είναι η απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Περισσότερα...

Κατάλογος