Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ανατροπή του ΣτΕ για εργασιακά-διαιτησία

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 2307/2014 απόφασή της με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ΙΙ (νόμος 4046/2012) μόνο κατά το σκέλος που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας των σωματείων να καταφεύγουν μονομερώς σε διαιτησία, μετά την αποτυχία να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

Περισσότερα...

Ο Μάνεσης απέλυσε ομαδικά 45 χαλυβουργούς

Τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ιδιοκτησίας Μάνεση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αρχική πρόταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17 από αυτούς.

Περισσότερα...

Στη Βουλή το θέμα της Lafarge

Ερώτηση  για το αν ηΓαλλική εταιρεία Lafarge βρίσκεται στη λίστα με τα 52.000 πρόσωπα ή εταιρείες που φυγάδευσαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, κατέθεσε η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού «Αντίποινα», που αποκαλύπτει πως έβγαλε εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό με τα στοιχεία ενός συνταξιούχου ταξιτζή (διαβάστε σχετικά Γαλλικός «θάνατος» για εκατοντάδες εργαζόμενους).

Περισσότερα...

Γαλλικός «θάνατος» για εκατοντάδες εργαζόμενους

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας 92χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής με έναν γαλλικό κολοσσό ο οποίος εξαγόρασε ελληνική τσιμεντοβιομηχανία και στη συνέχεια έκλεισε το εργοστάσιο; Πως μπορεί να εμφανίζεται ως αποστολέας 33.2 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει όλη του τη ζωή επάνω από το τιμόνι, δουλεύοντας για το μεροκάματο; Για ποιο λόγο τα φορολογικά του στοιχεία μπλέχτηκαν με εκείνα της εταιρίας Lafarge η οποία εξαγόρασε την ΑΓΕΤ Ηρακλής, αδρανοποίησε το εργοστάσιο της Χαλκίδας και έκτοτε απομακρύνει σταδιακά τους εργαζόμενους;

Περισσότερα...

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η πρώτη δικαστική νίκη από το Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, στη λεβεντογένα  Κρήτη , γράφτηκε το πρώτο νικηφόρο κεφάλαιο του δικαστικού αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι της  ΕΡΤ ενάντια στην κυβέρνηση του «μαύρου» και της συνταγματικής εκτροπής .

Πέρα από τον αγώνα ψυχής και καρδιάς που δίνουμε μαζί με τούς αλληλέγγυους και που αυτός θα φέρει την τελική νίκη, προσφύγαμε και στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το αυτονόητο: την νομιμότητα ,την προάσπιση της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Περισσότερα...

Κατάλογος