Βρισκεστε εδω : ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Αυξάνονται οι άνεργοι, μειώνονται εκείνοι που παίρνουν επίδομα -Χωρίς δουλειά και εισόδημα χιλιάδες Έλληνες

«Έκρηξη» της ανεργίας και μείωση του αριθμού των ατόμων που παίρνουν το σχετικό επίδομα προδίδουν οι αριθμοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, την τελευταία τετραετία ολοένα και περισσότεροι Έλληνες μένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα, μια και σημειώθηκε αύξηση 45% στους εγγεγραμμένους άνεργους, αλλά μείωση 47% στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας.
Σε πραγματικούς αριθμούς, το συγκεκριμένο διάστημα προστέθηκαν 328.208 άτομα στη λίστα των ανέργων, την ώρα που ο αριθμός των επιδοτούμενων περιορίστηκε σε 138.824, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Περισσότερα...

Από το οκτάωρο, στις ομαδικές απολύσεις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1886 - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014

Θέμα ομαδικών απολύσεων, καθώς και επαναφορά του εργοδοτικού λοκ άουτ ανοίγει η κυβέρνηση, μια ημέρα πριν από το συμβολικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει έτοιμο το χρονοδιάγραμμα των προτάσεων για τις αλλαγές από τον ερχόμενο Ιούνιο στα προαναφερόμενα θέματα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε ό,τι απέμεινε από το συνδικαλίζεσθαι και τον ιστορικό νόμο 1264/82 του Απόστολου Κακλαμάνη, μέχρι και το τελευταίο προπύργιο που παρέμεινε -επί τρόικας- άθικτο: τις ομαδικές απολύσεις.

Περισσότερα...

Καταδίκασαν τους χαλυβουργούς για τον ηρωικό αγώνα τους

Ποινές φυλάκισης επέβαλε χτες το δικαστήριο, υιοθετώντας τους αστήριχτους ισχυρισμούς της εργοδοσίας και των απεργοσπαστών

Μήνυμα πυγμής στην εργατική τάξη, ότι όποιος σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται θα βρίσκει απέναντι τη σιδερένια φτέρνα του νόμου που περιφρουρεί τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών, επιχείρησαν να στείλουν χτες, μέρα πανεργατικής απεργίας, μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση και αστική δικαιοσύνη, με την απόφαση του Α' Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να καταδικάσει σε ποινές φυλάκισης τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Περισσότερα...

Γενική Απεργια 9 Απριλίου 2014

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί. Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Ποιοι απεργούν και πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

"Κανένας στη δουλειά, όλοι στο δρόμο" είναι το σύνθημα των συνδικάτων που διεκδικούν μεταξύ άλλων:

- Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Περισσότερα...

Άτυπη στάση πληρωμών

Εκκρεμούν 375.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ

Στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζεται το συνολικό ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, αν διεκπεραιώνονταν αμέσως οι εκκρεμείς αιτήσεις για συνταξιοδότηση και καταβολή εφάπαξ.

Σύμφωνα με το Έθνος, βόμβα για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν οι 375.000 εκκρεμείς αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, που στοιβάζονται στα συρτάρια των ταμείων από ένα έως τέσσερα έτη.

Περισσότερα...

Κατάλογος